Autosexualitatea: ce înseamnă și cum o deosebești de narcisism?

Autosexualitatea poate suna destul de ciudat la început, dar această orientare sexuală este simplu de tradus.
  • Publicat:
Autosexualitatea: ce înseamnă și cum o deosebești de narcisism?
Foto: pexels

Autosexualitatea poate suna destul de ciudat la început, dar această orientare sexuală este simplu de tradus. Mai exact, a fi autosexual înseamnă că ești atras sexual de tine. Așadar, continuă să citești pentru a descoperi definiția exactă, cum diferă de asexualitate și care sunt semnele care arată că ai putea fi atras de tine din punct de vedere sexual.

Ce înseamnă autosexualitatea?

Indiferent de sex, a fi autosexual înseamnă să fii atras de tine din punct de vedere sexual. În general, unele persoane sunt exclusiv atrase de propria persoană, în timp ce altele sunt atrase în principiu de ele și ocazional de alte persoane. Sau, mai este varianta în care ești atras sexual de tine, dar ai capacitatea de a experimenta atracție sexuală și pentru alte persoane. Destul de comun pentru persoanele autosexuale este să experimenteze dorința sexuală în fața oglinzii, să prefere masturbarea dintre toate formele de contact sexual și mai ales să se excite în timpul sexului datorită propriilor performanțe mai mult față de ceea ce-i oferă partenerul.

Autosexual versus asexual

Cei doi termeni sunt într-o oarecare măsură similare, dar nu înseamnă același lucru. O persoană care face parte din spectrul asexual nu experimentează regulat atracția sexuală. În schimb, o persoană care este autosexuală experimentează atracția sexuală cu regularitate, dar în principiu asupra propriei persoane. Acestea fiind spuse, este posibil ca o persoană autosexuală să facă parte din spectrul asexualității.

Autosexualitatea nu înseamnă narcisism

Autosexualitatea este o orientare sexuală care numește o preferință sexuală. Narcisismul însă, nu este o orientare sexuală, ci o tulburare de personalitate care presupune lipsa intensă de empatie față de cei din jur. Narcisismul este de cele mai multe ori acompaniat și de o serie de alte simptome pe care un autosexual nu este necesar să le aibă. Narcisiștii tind să monopolizeze conversațiile, exagerează în privința propriilor reușite și profită de cei din jur. Mai mult, au dificultăți în a-și regla emoțiile și sunt nesiguri pe ei, scrie Clinica Mayo.

Cum îți dai seama dacă ești autosexual

Dintre toate formele de sex preferi masturbarea

De cele mai multe ori, autosexualii preferă masturbarea în locul sexului cu o altă persoană. Bineînțeles, există numeroase alte motive pentru care o persoană poate prefera sexul solo, iar aici putem include siguranța, tehnica și mai ales reducerea riscului de transmitere a infecțiilor și sarcinile nedorite. Câtă vreme nu privești masturbarea ca pe o practică de care să te temi sau să te rușinezi, ci ca pe o formă de intimitate este complet valid să fie o preferință pentru orice orientare sexuală.

Ești mai atras de tine decât de partener

Autosexualii se excită atunci când își fac scenarii sexuale cu propria persoană. Nu neapărat pentru că partenerul nu i-ar atrage sexual, ci pentru că ei sunt implicați în asta. Dacă în timpul sexului realizezi că-ți oferi mai multă atenție, acesta este un indicator că ești atras de propria persoană. Poți să-ți pui următoarele întrebări:

  • La ce eram atent ultima oară când am avut contact sexual cu partenerul?
  • Unde îmi place să fie oglinda poziționată în timpul sexului?
  • Când închid ochii la cine sau la ce mă gândesc în timpul sexului?

Iubești să faci sex în fața oglinzii

Masturbarea în fața oglinzii este o modalitate fabuloasă prin care poți învăța despre preferințele plăcerilor personale. Dar dacă îți place să faci sex cu partenerul în fața oglinzii pentru a te admira, acest lucru poate indica faptul că ești autosexuală.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân