Autorităţile Daneze de Sănătate, despre sexul în contextul COVID-19: ”Sexul este bun. Sexul este sănătos”

Directorul Consiliului de Sănătate din Danemarca a vorbit într-o conferinţă de presă despre riscurile infectării cu COVID-19 şi sex.
Autorităţile Daneze de Sănătate, despre sexul în contextul COVID-19: ”Sexul este bun. Sexul este sănătos”
FOTO: shutterstock / Autorităţile Daneze de Sănătate, despre sexul în contextul COVID-19: ”Sexul este bun. Sexul este sănătos”
Directorul Consiliului de Sănătate din Danemarca a vrut să clarifice că distanţarea socială nu se aplică şi în cazul sexului, fie el casual sau dacă este vorba de o relaţie stabilă. 
 
În urma unei conferinţe de presă, Søren Brostrøm, Directorul General al Autorităţii Daneze de Sănătate a spus că şi persoanele singure, care se bucură în general de un număr mare de parteneri sexuali, nu ar trebui să fie inhibate de măsurile de distanţare socială.
 
”Sexul este bun. Sexul este sănătos. Suntem făcuţi pentru sex şi, bineînţeles, poţi face sex în orice situaţie”, a spus acesta. ”Ca oricare alt contact cu oamenii, există riscul infectării”, a continuat directorul Consiliului de Sănătate din Danemarca.
 
Coronavirusul pătrunde în tractul respirator în urma inhalării aerosolilor şi nu se răspândeşte prin fluide precum lichidul seminal. Cu toate astea, se vorbeşte despre riscul inhalării virusului. Pentru că aceste secreţii pot proveni de la o persoană purtătoare de coronavirus, în unele ţări (Franţa) este descurajat sărutul pe obraz ca metodă de salut, raportează The Washington Post. Dacă partenerul este răcit, strănută, tuşeşte sau are febră, ideal este să stai la distanţă pentru a nu risca să te îmbolnăveşti şi să amâni partida de sex.
 
Potrivit Reuters, în China s-au vândut foarte bine prezervativele în această perioadă de isterie cu noul coronavirus, fiind unul dintre cele mai populare obiecte achiziţionate de pe site-urile de e-commerce. 
 
Kåre Mølbak, director al Agenţiei de Boli Infecţioase din Danemarca menţionează că distanţarea socială în Danemarca nu ar trebui să descurajeze întâlnirile între parteneri sau întreţinerea contactului sexual.
 
”Încă mai puteţi avea acest tip de contact, în special cu un partener permanent”, a spus specialistul.
Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Recomandare video
TOP alimente care cresc libidoul