Alcoolul: marele inamic al sexualitatii

Daca ai fi crezut ca alcoolul este un amic de nadejde pentru serile tale fierbinti, ei bine, te inseli!
  • Publicat:
Alcoolul: marele inamic al sexualitatii
Alcoolul: marele inamic al sexualitatii

Daca ai fi crezut ca alcoolul este un amic de nadejde pentru serile tale fierbinti, ei bine, te inseli! Sexologii atrag atentia ca aparenta imbunatatire a potentei este de fapt doar o idee preconceputa si nu are nimic de-a face cu realitatea medicala.

Barbatii, pacaliti de alcool

Exista barbati care beau intentionat, doar pentru a fi mai potenti in pat. Intr-adevar, o cantitate mica de alcool imbunatateste erectia si intarzie ejacularea. Insa marele punct culminant s-ar putea sa fie si el „amortit” de efectele bauturii.

Sexologii sustin totusi ca virilitatea barbatilor din aceste momente este dictata in mare parte de autosugestionare si nu are nimic de a face asa zisele efecte miraculoase ale alcoolului asupra sexualitatii. 

Femeile, excitate doar in aparenta

In cazul femeilor, efectul bauturii este impresionant. In cantitati mici, el pare sa creasca lubrifierea si senzatia orgasmica. Insa, cu cat doza este marita, cu atat starea de excitare este doar o impresie, iar in realitate lucrurile stau exact invers: vaginul femeii este mai putin lubrifiat.

Efectele alcoolului asupra corpului sunt asadar pur fictive, iar in cantitati mai mari, acesta poate avea repercusiuni foarte neplacute:

In cazul barbatilor, mai mult de 3 pahare afecteaza grav erectia. Barbatul risca sa aiba o disfunctie si chiar sa nu ajunga la orgasm. Se poate observa si posibilitatea unei anejaculari (lipsa ejacularii).

La femei, alcoolul are un efect de relaxare a muschilor, care uneori poate merge la extreme. Poate aparea si aici lipsa totala a orgasmului din cauza senzatiei de amortire.

Veste buna insa pentru femeile care au probleme cu tensiunile la nivelul muschilor vaginali (vaginism). Pentru ele, alcoolul poate avea un efect benefic, in sensul ca nu vor mai resimti durere in timpul actului sexual.

In orice caz, sexologii dezaproba utilizarea alcoolului drept stimulant al sexualitatii, chiar si in cantitati mici, datorita numarului mare de persoane care si-au creat dependenta ca urmare a dorintei de imbunatatire a vietii sexuale.

Alcoolul nu poate fi asadar folosit ca medicament, chiar daca se doreste tratarea timiditatii, problemelelor de erectie, de ejaculare, de lubrifiere sau de orgasm.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”