Adevaruri din spatele studiilor despre sex

Multe cercetari pe teme de sex au venit peste noi in acesti 6 ani de revista, din toate colturile planetei. Ne-au facut sa ne incruntam, sa zambim strengareste, sa pufnim, sa testam, sa discutam. Am ales cateva cu care nu prea suntem de acord.
  • Publicat:
Adevaruri din spatele studiilor despre sex
Adevaruri din spatele studiilor despre sex

Multe cercetari pe teme de sex au venit peste noi in acesti 6 ani de revista, din toate colturile planetei. Ne-au facut sa ne incruntam, sa zambim strengareste, sa pufnim, sa testam, sa discutam. Am ales cateva cu care nu prea suntem de acord.

Iubim trasaturile masculine

Potrivit unor studii realizate in ultimele decenii, Wall Street Journal ne informa ca femeile din tarile dezvoltate prefera acum barbatii cu trasaturi masculine mai putin accentuate, nivelul ridicat de testosteron fiind asociat cu agresivitate, lipsa de empatie si lipsa de stabilitate in relatii. Noi va spunem doar atat: modelul „Macho Man” este, si pariem, ca va ramane la fel de… apreciat.

STIM ca punctul G exista

Existenta zonei erogene feminine denumite „punctul G” – un grup de terminatii nervoase intalnit la femei, care permite atingerea unui nivel inalt de satisfactie sexuala – nu poate fi confirmata stiintific, sustin britanicii. Potrivit cercetarii lor, la care au participat 1.800 de femei, existenta acestei zone nu poate fi validata. Permiteti-ne sa ne indoim de acest studiu si sa nu-l putem valida.

Nu ucideti romantismul!

Lumanarile parfumate, folosite de multe ori pentru a adauga unei cine o doza de romantism sau pentru a decora dormitorul, pot fi daunatoare pentru sanatate, potrivit unui studiu american, pe care am vrea sa-l ignoram macar de cateva ori pe an. Ei spun ca fumul are substante toxice, asociate cu declansarea cancerului, astmului si a eczemelor.

Ne plac si aventurile de-o noapte

Femeile si barbatii privesc in mod diferit aventurile de o noapte, reprezentantele sexului frumos simtindu-se nefericite din cauza acestora, anunta un studiu publicat in Human Nature. In schimb, 80% dintre barbati s-au declarat incantati de astfel de episoade. Oare cand ne veti ierta de acest cliseu?

Atractia e atractie. Indiferent de pilula

Aceiasi cercetatori britanici ne semnalau candva ca femeile care iau contraceptive sunt atrase de barbatii nepotriviti. In mod normal, o femeie este atrasa din punct de vedere sexual de barbatii care „miros” a potrivire genetica, dar anticonceptionalele o pot face sa isi doreasca partenerii nepotriviti, spunea studiul lor. Sa fim seriosi…

Nu mai cronometrati sexul „perfect”

Actul sexual ideal dureaza intre 3 si 13 minute, cred sexologii canadieni. Au luat cateva sute de persoane si le-au pus sa dea calificative. Oamenii au optat pentru partida „adecvata” – intre 3 si 7 minute, „dorita” – intre 7 si 13 minute, „prea scurta” – intre 1 si 2 minute si „prea lunga” – intre 10 si 30 de minute. Adecvata, scurta, lunga pentru cine?

Periculosul sex oral ramane in vietile noastre

Chiar daca ne-ati anuntat ca duce la cancer de gat. Un virus contractat in timpul sexului oral este cauza catorva cazuri de cancer la gat, ne punea in garda un studiu american realizat pe 300 de oameni. Un esantion marit si sfaturi medicale concrete ar fi de mare, mare folos.

Clasamentele potentei nu conteaza

Cercetatorii olandezi au pus la cale un studiu care sa le spuna ce barbati, de nationalitati diferite, rezista mai mult in pat. Asa au aflat ca britanicii, de exemplu, fac sex, in medie, 10 minute, inainte sa atinga orgasmul. Americanii au locul 2, cu o medie de 8 minute. Iar noi spunem ca au cheltuit niste fonduri degeaba.

“Istoria” orgasmelor e putin mai complicata

Cativa cercetatori din Scotia si Belgia anuntau cu surle si trambite ca si-au dat seama ca pot afla “istoria” orgasmelor vaginale ale unei femei numai uitandu-se la felul in care merge. 16 studente au completat anumite chestionare privind comportamentul lor sexual, apoi au fost filmate de la distanta in timp ce mergeau prin locuri publice. Lasati-ne sa fim convinse ca este un aspect mai complex de atat.

50 de ani nu inseamna sfarsitul pasiunii

Unele studii spun sexul are intr-adevar varsta si ca acele cupluri trecute de o anumita etate nu mai pot avea o viata sexuala satisfacatoare. Insa cercetarea noastra preferata este cea a unor canadieni care spun ca perechile in varsta sunt mai fericite in dragoste decât majoritatea si continua sa aiba o viata intima implinita, desi risca sa se confrunte cu unele dificultati de ordin fiziologic. “Sexualitatea se transforma, insa poate in continuare exista placere cu sau fara ajutorul medicamentelor”, a spus unul dintre medici.

Citeste si: Cele mai stupide studii despre sex

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: