8 mituri care „te pot lăsa”…gravidă

Atenţie la mituri! Toate vechile poveşti şi reţete populare despre cum se împiedică sarcina sunt încă vii şi par să aibă trecere şi printre adolescenţii din zilele noastre.
  • Publicat:
  • Actualizat:
8 mituri care

Atenţie la mituri! Toate vechile poveşti şi reţete populare despre cum se împiedică sarcina sunt încă vii şi par să aibă trecere şi printre adolescenţii din zilele noastre.

În caz că le-aţi uitat, daţi-mi voie să vă reamintesc câteva dintre aceste mituri, culese din cartea „Ce le spunem copiilor şi adolescenţilor despre sex”, de Meg Hickling: dacă stai în picioare când faci sex, spermatozoizii cad afară, dacă faci sex într-un jacuzzi sau într-un lac sau într-o cadă cu apă fierbinte, apa va spăla sperma.

Ca variaţiune pe acceaşi temă: dacă faci baie imediat după contactul sexual, apa va spăla sperma. Şi încă un mit pe lista celor 8: dacă femeia urinează imediat după contactul sexual, urina spală sperma şi femeia nu rămâne gravidă.

Este uimitor câţi oameni (nu numai adolescenţi, ci şi adulţi) n-au nici cea mai vagă idee despre anatomia organelor genitale. Sunt uluiţi dacă le spui că femeia are trei orificii între picioare şi îşi închipuie că ea urinează prin vagin.

În continuare, alte mituri celebre: la primul contact sexual, femeia nu poate rămâne gravidă (nimic mai fals), trebuie să ai menstruaţie ca să poţi rămâne gravidă sau, dacă eşti la menstruaţie când faci sex, nu rămâi gravidă ş.a.m.d. NIMIC din această listă nu este adevărat!

Şi ultimul, dar nu cel din urmă, mit care planează asupra sarcinii neplanificate este cel legat de coca-cola. Mitul cu coca-cola pare a fi dosebit de rezistent în timp. Incredibil de mulţi băieţi mai cred şi astăzi că-şi pot anihila spermatozoizii bând cola (probabil că mulţi încă mai confundă sistemul digestiv cu cel reproducător) sau înmuindu-şi penisul în ea.

Motivaţia lor: dacă dizolvă ţintele de metal, sigur omoară şi spermatozoizii! E adevărat, acidul din cola atacă uneori metalul, însă spermatozoizii nu sunt făcuţi tocmai din metal…

De fapt, adolescenţii vor să creadă în mitul cu cola pentru că este ieftină şi uşor de procurat, spre deosebire de metodele contraceptive de urgenţă. Însă ştiinţa a demonstrat cu totul altceva, şi anume că astfel de băuturi răcoritoare au, din contră, un efect energizant asupra spermatozoizilor, care nu numai că rămân extrem de vii, dar îşi fac treaba încă mai repede.

Spermatozoizii au un singur scop în viaţă: să găsească ovulul. Şi se achită de această sarcină excepţional de bine. Călătoresc cu iuţeala fulgerului, ajung în uter şi găsesc ovulul în câteva secunde. Ca să previi acest fenomen e nevoie de cunoaştere şi experienţă (vezi principalele metode contraceptive), nu de cola…
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”