7 cauze pentru care penisul „intră la apă”. Ce să faci să nu se MICȘOREZE penisul

Iată cele mai comune cauze pentru care își poate reduce dimensiunile și ce să faci să nu se micșoreze penisul.
  • Publicat:
7 cauze pentru care penisul „intră la apă”. Ce să faci să nu se MICȘOREZE penisul
Foto: envato

Mulți bărbați (și femei) visează la un penis mare, motiv pentru care ajung să caute trucuri și soluții care să-i ajute să-și mărească organul genital. Însă, foarte puțini dintre aceștia iau în calcul stilul alimentar pe care-l au și alegerile alimentare care pot impacta dimensiunea penisului. Așadar, iată cele mai comune cauze pentru care își poate reduce dimensiunile și ce să faci să nu se micșoreze penisul.

Poate „intra la apă” penisul?

Este greu de acceptat pentru bărbați, dar da, din diverse motive penisul își poate reduce dimensiunile. Uneori poate fi vorba de o problemă serioasă, mai exact un efect advers al unei afecțiuni serioase, iar alteori poate fi din cauze perfect normale, precum vârsta.

Este important de reținut că nu există o dimensiune „normală” și că forma și mărimea pot varia, pentru că fiecare bărbat este diferit. Majoritatea bărbaților au un penis, în medie, de 9 centimetri în stare flască, scrie NHS, dar e perfect normal ca în stare flască să fie mai mic sau mai mare. Cercetătorii au descoperit că dimensiunea medie a unui penis erect este între 13cm și 18cm.

Indiferent unde te-ai încadra, află că există câțiva factori care pot produce micșorarea penisului și nu, nu vorbim de momentul în care intri în apă rece.

Ce să faci să nu se micșoreze penisul și din ce cauze se întâmplă asta

Află câteva motive pentru care penisul se poate micșora și ce poți face în acest sens.

Îmbătrânirea

Îmbătrânirea este un aspect care poate supăra mulți bărbați, mai ales că, odată cu înaintarea în vârstă, penisul suferă anumite schimbări, la fel ca restul corpului.

Nu uita că procesul de îmbătrânire este perfect normal, dar uneori ar trebui să te preocupe dacă funcționarea penisului nu este posibilă din cauza unei afecțiuni medicale. Un penis poate părea mai mic atunci când ești mai în vârstă și poate fi mai greu să obții o erecție, iar asta pentru că arterele se îngustează, iar sângele ajunge cu greu către penis.

Fumatul

Dacă vrei să ai parte de o viață sexuală activă, renunță la fumat. Există anumite toxine pe care le conțin țigările care pot deteriora vasele de sânge din penis, scrie Medical News Today.

Un semn care indică faptul că ai un penis sănătos este acela că te trezești dimineața cu erecție. Un bărbat sănătos are, în medie, între trei și cinci erecții pe noapte, care țin în total trei ore, scrie NHS.

Medicația

Toate medicamentele vin la pachet cu efecte adverse, dar unele dintre ele pot fi poate prea rele. Antidepresivele și antipsihoticele pot avea acest efect. De asemenea, medicamentele folosite pentru tratarea problemelor de prostată pot cauza micșorarea penisului. În urma unui studiu din 2012 s-a descoperit că medicamentele folosite pentru tratarea prostatei mărite pot duce la micșorarea penisului. Un alt studiu, publicat în jurnalul Urology, arată că 41% dintre bărbații care iau medicamente pentru prostată suferă de disfuncție erectilă.

Creșterea în greutate

Atunci când stomacul crește, totul începe să pară mai mic. Bărbații ar trebui să se îngrijoreze de acest aspect, dar vestea bună este că vorbim aici de o iluzie optică. Motivul pentru care penisul pare mai mic atunci când te îngrași este pentru că mușchii erectili sunt atașați de peretele abdominal. Ce trebuie să faci? Scapă de obiceiurile alimentare nesănătoase, fă mișcare și elimină kilogramele în plus.

Intervenția de prostată

Bărbații cărora li s-a îndepărtat prostata se pot confrunta cu micșorarea penisului. Acest lucru se întâmplă la 70% dintre bărbații care au trecut prin această intervenție, numită prostatectomie, pentru a trata cancerul de prostată.

Boala Peyronie

Unii bărbați se confruntă cu o boală numită Boala Peyronie care face penisul să fie curbat atunci când se află în stare erectă. Este perfect normal ca un penis să aibă o curbură ușoară atunci când se află în stare erectă, dar în cazul acestei boli, curbura este proeminentă și poate produce durere. De asemenea, bărbaților le este dificil să facă sex și se pot confrunta cu disfuncția erectilă.

COVID-19

Covid-19 a avut capacitatea să afecteze întregul sistem din organism, inclusiv organele genitale. Experții susțin că micșorarea penisului poate fi un simptom de long COVID, care poate rezulta disfuncția erectilă. Vestea bună? Efectul nu este permanent!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Protecția solară pe înțelesul tuturor