6 alimente pentru o viaţă sexuală mai bună

Fie că îţi dai deja toată silinţa să mănânci cât mai multe fructe şi legume...sau poate doar ai nevoie de un motiv bun pentru a începe, această listă de alimente te va motiva mai mult: toate sunt excelente pentru libido şi sănătatea sexuală. Oare întocmirea listei de cumpărături poate fi considerată de acum preludiu?
  • Publicat:
6 alimente pentru o viaţă sexuală mai bună

Fie că îţi dai deja toată silinţa să mănânci cât mai multe fructe şi legume…sau poate doar ai nevoie de un motiv bun pentru a începe, această listă de alimente te va motiva mai mult: toate sunt excelente pentru libido şi sănătatea sexuală. Oare întocmirea listei de cumpărături poate fi considerată de acum preludiu?

Cartofii Dulci

Cartofii dulci sunt o sursă bogată de potasiu, care echilibrează tensiunea arterială – un mare plus dacă ne gândim că hipertensiunea arterială este asociată cu o probabilitate mai mare de apariţie a disfunţiei erectile. În plus, conţin vitamina A şi fier care sprijină fertilitatea.

Rodiile

Un pahar de suc de rodie zilnic poate face minuni dacă vă confruntaţi cu disfuncţii erectile – conţinutul ridicat de antioxidanţi vitaminizează şi remineralizează organismul, neutralizează radicalii liberi şi îmbunătăţesc circulaţa sângelui către organele genitale.

Varza de Bruxelles

Varza de Bruxelles are cea mai mare concentraţie de indole-3- carbinol, substanţă care reduce nivelul de estrogen din corp şi creşte libidoul bărbaţilor.

Seminţele de dovleac

Nu găsiţi stridii? Seminţele de dovleac le pot înlocui cu succes. Acestea conţin zinc, un mineral care contribuie la îmbunătăţirea vieţii sexuale. Studiile arată că femeile care au un apetit sexual crescut, au nivelul de testosteron mai ridicat. Includerea zincului în dieta de zi cu zi creşte nivelul testosteronului. În plus, sunt o sursă excelentă de acizi graşi omega  3, care, printre multe alte beneficii, stimulează libidoul la femei.

Merele

Un măr pe zi ţine doctorul departe! Ei bine, ultimele studii arată că beneficiile pe care le are acest fruct pentru sănătate merg până la a te proteja de cancerul la prostată. Merele conţin quercetină, un tip de flavonoid care ajută la prevenirea şi tratarea cancerului de prostată.

Merişoarele

Multe femei consumă deja suc de merişoare frecvent pentru a preveni infecţiile urinare, dar aceste fructe sunt bune şi pentru bărbaţi. Merişoarele conţin vitamina B, cu un rol important pentru echilibrul hormonal şi vitamina C, care îmbunătăţeşte motilitatea şi viabilitatea spermatozoizilor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”