5 motive pentru care masturbarea ar trebuie să facă parte din rutina ta

În caz că nu aţi auzit încă, masturbarea este un lucru absolut normal şi sănătos – cu toate acestea, multe femei ezită să apeleze la autosatisfacere, potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Indiana, Bloomington.
  • Publicat:
  • Actualizat:
5 motive pentru care masturbarea ar trebuie să facă parte din rutina ta

În caz că nu aţi auzit încă, masturbarea este un lucru absolut normal şi sănătos – cu toate acestea, multe femei ezită să apeleze la autosatisfacere, potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Indiana, Bloomington.

Cu toate acestea, masturbarea previne anumite afecţiuni, ne îmbunătăţeşte starea de sănătate şi contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii celor care o practică.

Poate îmbunătăţi viaţa sexuală a cuplurilor

Doar 57% dintre femei au orgasm în timpul partidelor de  sex, potrivit unui sondaj realizat în 2015 de revista Cosmopolitan.  Emily Morse, expert în relaţii de cuplu, subliniază importanţa cunoaşterii propriului corp pentru a te bucura de plăcere sexuală, fie pe cont propriu, fie în cuplu.

Poate reduce stresul  şi combate insomnia

Masturbarea are o influenţă pozitivă asupra sistemului imunitar şi ajută la combaterea stresului. Acest lucru are rezultate incredibile asupra somnului, care va fi considerabil îmbunătăţit după masturbare. Dr. Lauren Streicher, profesor asociat de obstetrică şi ginecologie la Universitatea  Northwestern, autoare a cărţii „Sex Rx: Hormones Health And Your Best Sex Ever“ , subliniază că masturbarea şi-a dovedit numeroasele părţi pozitive în decursul anilor de studiu, fiind eficientă în eliminarea stresului, îmbunătăţirea vieţii sexuale şi a relaxării fizice.

Poate ameliora durerile menstruale

Sexul la mestruaţie poate fi mai dificil, dar autosatisfacerea este mai simplă şi poate ameliora crampele resimţite de multe femei în această perioadă. ”În momentul în care ai orgasm, uterul se contractă, ceea ce duce la eliminarea mai rapidă a sângelui. Asta înseamnă  mai puţine crampe menstruale”, explică dr. Streicher.

“În cazul anumitor femei, orgasmul poate intensifica tensiunea. Trebuie să experimentezi pentru a vedea ce tehnică funcţionează pentru tine”, explică Emily Morse.

Poate creşte posibilitatea orgasmelor multimple

În cazul femeilor care au probleme experimentarea orgasmului cu sau fără partenerul lor, masturbarea le ajută să afle cum pot ajunge la orgasme multiple.
Adevărul este că poate dura luni de zile pentru a-ţi da seama cum poţi atinge un orgasm clitoridian sau unul vaginal, aşa că este nevoie de timp şi de răbdare, subliniază expertul în relaţii de cuplu Emily Morse.

Îţi poate creşte încrederea de sine

Când simţi că ai control asupra corpului şi a sexualităţii tale, ai mult mai multă încredere de sine în dormitor. Şi încrederea de sine nu se limitează la viaţa sexuală – poate avea efecte asupra altor aspecte ale vieţii tale. Multe femei nu sunt mulţumite de felul în care arată corpurile lor, dar când se conectează la propriul corp prin masturbare, învaţă foarte multe despre cine sunt.  Asta duce la sentimente pozitive în legătură cu modul în care arată şi conferă  un sentiment de încredere mai puternic.

Te poate face mai fericită

Plăcerea este unul dintre factorii care contribuie la starea generală de bine. Iar în cazul orgasmului lucrurile sunt destul de clare, explică Lauren Streicher, din moment ce sunt eliberate în organism dopamină şi oxitocină, hormoni responsabili de creşterea stării de bine în mod natural şi de combaterea stresului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”