5 greseli sexuale de indreptat

Femeile considera o ofensa refuzul unui barbat de-a face sex. In plus, atunci cand numai barbatul initiaza partidele de sex, vor aparea negresit problemele.
  • Publicat:
5 greseli sexuale de indreptat
Greseli sexuale de indreptat

De pilda, preludiu pe care il derulezi mereu pe repede inainte sau il sari direct, ce sa te mai incurci atata. Ori scenariul vechi-vechi-vechi dupa care se deruleaza absolut fiecare partida – ii stii momentele si replicile pe de rost, dar nu misti un deget in alta directie si nu scoti o vorba in plus ca sa-l mai schimbi. Si mai sunt…

In cabinetele de psihoterapie, in sondajele diverselor firme de prezervative ori reviste, pe umerii prietenelor sau la iesirile cu baietii, foarte multi se plang de o viata intima gri. Si cam aici se termina eforturile depuse pentru transformarea ei intr-una cu nuante de roz.

As vrea sa am cate un leu pentru fiecare data cand amicele mi s-au plans de una dintre situatiile de mai jos si apoi n-au facut absolut nimic.

Femeile si barbatii nu se excita la fel de repede

Stiati ca sexologii spun intruna ca partenera are nevoie intotdeauna, de 15-20 de minute de “incalzire” inainte de contactul intim?
Asa se explica, domnilor, faptul ca dumneavoastra sunteti pregatiti pentru penetrare, insa femeile nici n-au inceput macar sa simta dorinta.

Aceasta ar fi de altfel cea mai mare dintre greseli, facuta inclusiv de amantii cu experienta. De aici si importanta preludiului, caruia prea putini ii acorda sfertul de ora pomenit. Fara el, clitorisul nu este suficient stimulat, automat nici cervixul, circulatia sangvina nu este accelerata in zona genitala, iar lubrifierea nu se mai produce, ori se produce intr-o cantitate insuficienta.

Este normal ca lucrurile sa tot evolueze intr-o relatie intima, iar dintre toate, “repertoriul” intim neschimbat dauneaza cel mai tare. Un barbat poate fi gata de sex in nici 2 minute, o femeie are nevoie de pana la 20, pentru lubrifiere.

Sa initieze el actul sexual, de ce-as incepe eu?

Pentru ca asa ar fi normal intr-o relatie de cuplu sanatoasa, v-ar spune orice sexoterapeut. Si pentru ca intr-o pereche in care numai el face primul pas spre partidele de sex, apar negresit problemele. Barbatii aflati in aceasta situatie se plang de stricarea echilibrului pasiunii si ajung sa nu se mai simta doriti, pentru ca stiu ca primesc sex doar daca il cer.

Toate-s vechi si noi sunt toate

Un moment bun sa pomenim si “etapele” actului sexual, clar stabilite cel mai probabil tot de el la inceputurile relatiei si neclintite de atunci. Alta mare, mare greseala. Femeile care se feresc sa preia fraiele in astfel de momente trebuie sa stie ca pierd ceea ce expertii numesc “o cu totul alta serie de senzatii”. Aducerea in discutie a unor schimbari in dormitor nu trebuie privita ca un repros sau un semn de plictiseala ce-n curand se va transforma in infidelitate sigura

Barbatul e barbat: intotdeauna vrea sex

Nu chiar, daca nu ne referim numai si numai la adolescenti. Dar partenerele considera o ofensa refuzul unui barbat de-a face sex din motive invocate deseori chiar de ele – probleme la munca, oboseala, stres. Suna insa altfel din gura lui, desi libidoul masculin este la fel de influentabil de presiunile de zi cu zi, ca si cel feminin.

Mai rar telepatie sexuala

Cu alte vorbe, citirea gandurilor intime tine de imposibil, iar daca nu spuneti pe sleau ce va place si ce nu, ce nu va stimuleaza si ce da, riscati o viata sexuala numai cu neimpliniri. Orgasmul perfect inseamna comunicare perfecta. Indicatiile pretioase, ambalate intr-un discurs care sa nu jigneasca si sa nu dea impresia unei nemultumiri continue, pot schimba multe in bine.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”