3 motive pentru care viaţa ta sexuală scârţâie

Sexul într-o relaţie nu înseamnă întotdeauna fluturaşi, artificii şi plăceri infinite, ca atunci când partenerii se iau de mână pentru prima oară şi pornesc împreună pe acelaşi drum. Începutul e simplu, plin de fericire şi culoare, însă pe parcurs lucrurile se schimbă, iar plăcerea se pierde.
  • Publicat:
3 motive pentru care viaţa ta sexuală scârţâie
Cuprins
  1.  
  2.  

Sexul într-o relaţie nu înseamnă întotdeauna fluturaşi, artificii şi plăceri infinite, ca atunci când partenerii se iau de mână pentru prima oară şi pornesc împreună pe acelaşi drum. Începutul e simplu, plin de fericire şi culoare, însă pe parcurs lucrurile se schimbă, iar plăcerea se pierde.

Atracţia, nerăbdarea, fantezia şi entuziasmul ce dădeau odată viaţă relaţiei şi asigurau celor doi îndrăgostiţi orgasm după orgasm se mistuie undeva pe drum, fără ca nimeni să-şi dea seama.

Deodată, cei doi se trezesc în mijlocul patului, lipsiţi de elan, veşnic obosiţi şi interesaţi de orice altă activitate în afara plăcerilor trupeşti! Pentru că acestea nu se mai numesc plăceri. Orgasmul devine o amintire pentru femeie, respectiv ceva automat pentru bărbat. Ce se întâmplă? Explicaţiile pot fi infinite, însă cel mai adesea este vorba despre:

1. Lipsă de comunicare. Poate că la început, când dragostea vă orbise, nu băgaserăţi de seamă că tu şi partenerul aveţi stiluri şi dorinţe contrare. Spre exemplu, o bună parte dintre bărbaţi sunt pasivi, le place să stea întinşi pe spate, în timp ce partenerele muncesc din greu. Lucrurile se schimbă după ce partenerii se transfomră din porumbei îndrăgostiţi într-un cuplu uşor plictisit (lucru, de altfel, inevitabil).

Doamnele de mai devreme realizează că diviziunea muncii este inechitabilă şi se simt frustrate, păcălite, neglijate, enervate. Lucrurile sunt valabile şi în cazul în care ele sunt pasive sau există alte detalii care nu-i plac celuilalt şi care nu sunt comunicate.

Aşadar, vorbiţi deschis între voi, nu vă fie ruşine să-i spuneţi partenerului că pur şi simplu nu vă excită sărutările franţuzeşti dimineaţa şi nici palmele aplicate peste fese, iar faptul că îşi asumă mereu rolul pasivului nu vă ajută să ajungeţi la orgasm, ba din contră, vă oboseşte.

2. Imagine de sine scăzută. Desigur, dacă vă este ruşine să vă dezbrăcaţi din cauza burţii, veţi sta mereu cu stresul acesta şi în loc să savuraţi momentul, în mintea voastră vor fi numai strategii de a vă ascunde în întuneric sau sub pătură. F

aceţi sport dacă nu sunteţi mulţumiţi de felul în care arătaţi, epilaţi-vă regulat dacă nu vreţi să fiţi prinse pe picior greşit şi cumpăraţi-vă lenjerie sexy dacă simţiţi că asta v-ar ajuta.

Anulaţi toi acei factori care vă influenţează negativ comportamentul şi vă împiedică să vă relaxaţi în intimitate.

La formarea complexelor privind înfăţişarea contribuie din plin şi atitudinea partenerului. Dacă nu vă face complimente sau vă critică în mod constant pentru felul în care arătaţi, căutaţi altul. Un om care vă distruge imaginea de sine nu vă va face niciodată fericită, nici în viaţa de zi cu zi, nici în intimitate.

3. Anxietate. Una dintre neînţelegerile care pot să apară într-un cuplu este legată de momentul la care cei doi parteneri hotărăsc să facă un copil. Dacă femeia este cea care vrea, iar bărbatul este cel care amână şi nu se simte pregătit, atunci ea simte că viaţa sexuală nu prea mai are sens. Prin urmare, în loc să fie relaxată, sexy şi dornică de plăcere, va fi anxioasă, veşnic lipsită de chef şi morocănoasă.

Pe de altă parte, bărbatul va fi mereu stresat de gândul că ea nu mai dă atenţie metodelor contraceptive, această sarcină căzând greu doar pe umerii lui. Atunci când lucrurile stau invers, el nu mai este sigur de sentimentele parenerei care nu-i permite să o fecundeze. Ea este stresată de cererea lui care vine continuu. Într-un astfel de cuplu, plăcerea şi orgasmul nu-şi mai găsesc locul.

Citeşte şi: Sex în apă – la ce TREBUIE să fiţi atenţi când îl practicaţi

Erecţia: ce o descurajează?

Când atracţia sexuală dispare, ce mai rămâne?

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: