3 băuturi care afectează sănătatea penisului

Iată 3 băuturi care afectează sănătatea penisului și care te fac să nu dai randament în dormitor.
  • Publicat:
3 băuturi care afectează sănătatea penisului
Foto: envato

Nu de puține ori am vorbit despre legătura dintre alimentație și sănătatea organelor genitale. Ceea ce mănânci, dar și ceea ce bei influențează sănătatea penisului, dar și performanța sexuală. Iată 3 băuturi care afectează sănătatea penisului și care te fac să nu dai randament în dormitor.

Băuturi rele pentru sănătatea penisului

Nu sunt multe la număr, dar din păcate mulți români le consumă la tot pasul. Ca bărbat, ajungi să te confrunți cu disfuncția erectilă și de multe ori nu ai idee de unde se trage. Află că vinovată în acest sens poate fi și alimentația, care nu implică doar ceea ce mănânci, ci și ceea ce bei. Așadar, iată ce să eviți data viitoare când plănuiești să ieși să bei ceva prin oraș.

Băuturi energizante

Cafeina ajută la performanța mentală și sexuală, dar nu atunci când este regăsită în băuturile energizante. Băuturile energizante îți oferă o stare de alertă temporară, pe moment, dar conținutul lor bogat în zahăr afectează negativ performanța sexuală. Încă o dată aflăm că zahărul este dușmanul principal al stării generale de sănătate, dar și privind sănătatea penisului. Ce-ai zice dacă ai bea o cafea neagră?

Sucuri carbogazoase

Pentru că am adus în discuție consumul de zahăr, află că sucurile carbogazoase consumate în cantități excesive pot contribui la disfuncția erectilă, iar îndulcitorii artificiali duc la obezitate, diabet și boli cardiovasculare, toate factori de risc pentru disfuncția erectilă.

Mai exact, Central European Journal of Urology arată că specific sucurilor carbogazoase sunt carbohidrații rafinați, siropul de porumb, care este bogat în fructoză și o cantitate generoasă de calorii care duce la creșterea riscului de disfuncție erectilă.

Alcoolul în exces

Legătura dintre alcool și sex este puțin mai complexă. Pe de-o parte, unul sau două pahare de alcool te pot ajuta să te relaxezi, să intri în mood-ul pentru sex, arată British Journal of Psychology și chiar te poate ajuta să te simți mai atrăgător. Dar pe de altă parte, impactul alcoolului asupra capacității tale de a performa este o reală problemă.

Mai mult, efectele alcoolului pot fi atât pe termen lung, cât și pe termen scurt. Pe termen scurt, poate încetini răspunsul dintre penis și creier, iar astfel apare desensibilizarea. Consumul în exces, pe termen lung, afectează sănătatea sexuală. Clinical Autonomic Research a publicat un review care confirmă conexiunea dintre disfuncția erectilă și consumul de alcool.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân