2020, un an activ în dormitor: cum să ai parte de mai mult sex

Dacă în 2020 îţi doreşti să te aventurezi mai mult printre aşternuturi alături de partener, îţi sărim în ajutor cu câteva sfaturi.
  • Publicat:
2020, un an activ în dormitor: cum să ai parte de mai mult sex
FOTO: profimediaimages.ro / 2020, un an activ în dormitor: cum să ai parte de mai mult sex

Multe dintre rezoluţiile de început de an au câte ceva în comun, fie că vorbim de o dietă echilibrată, dorinţa de a merge mai des la sală sau chiar practicarea meditaţiei, toate gravitează în jurul îmbunătăţirii stării de sănătate. Un alt aspect care prezintă interes mai este şi viaţa sexuală, vitală pentru o stare de bine, dar şi pentru o relaţie mai bună cu partenerul.

De multe ori s-a vorbit despre beneficiile sexului pentru sănătate, de la reducerea stresului şi a crampelor menstruale, până la accelerarea sistemului imunitar. Dacă în 2020 îţi doreşti să te aventurezi mai mult printre aşternuturi alături de partener, îţi sărim în ajutor cu câteva sfaturi.

Vorbeşte cu partenerul despre viaţa sexuală. Comunicarea nu trebuie să lipsească în relaţie, iar discuţiile pe care le porţi cu partenerul trebuie să fie cât mai sincere şi deschise. Spune-i iubitului că îţi doreşti să aduci câteva schimbări în viaţa sexuală şi explică-i de ce este important ca sexul să facă parte din viaţa voastră.

Programează partidele de sex. Pentru a te asigura că ai parte de mai mult sex în 2020, stabileşte câteva date în calendar şi vezi dacă şi partenerul este dispus şi încântat de această idee. L-aţi putea considera un joc de cuplu şi, de ce nu, puteţi chiar să impuneţi şi câteva reguli.

Foloseşte lubrifiantul şi jucăriile sexuale. Dacă în mod normal nu folosiţi jucării sexuale şi lubrifiant în timpul partidelor de sex, este cazul să o faceţi. Lubrifiantul are numeroase beneficii, de la reducerea iritaţiilor din timpul sexului, până la minimizarea riscului ca prezervativul să se rupă în timpul penetrării. Dacă vorbim de ”un maraton”, lubrifiantul este aliatul ideal, iar acesta te va convinge că sexul poate fi plăcut şi lipsit de disconfort.

Fă o listă cu ce-ţi doreşti. Vrei să încerci ceva nou? Pregăteşte-i partenerului o listă cu poziţiile sexuale pe care ţi-ai dori să le încerci, cu fanteziile pe care le ai şi stabiliţi împreună ce tăiaţi şi ce rămâne de pe listă.

Redefineşte ”sexul”. Sexul nu înseamnă doar penetrarea în sine. Sexul poate fi practicat în numeroase moduri, de la sexul oral, până la masturbare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”