10 întrebări despre orgasm

Orgasm înseamnă plăcerea supremă de la finalul unui act sexual, pe care îl trăiesc şi femeile şi bărbaţii. Află cum se obţine orgasmul şi dilemele legate de orgasm!
  • Publicat:
10 întrebări despre orgasm

Printre puţinele lucruri pe care le ştim cu certitudine despre orgasm este faptul că toţi îl vrem.

L-am tot văzut lăudat prin filme, citim despre el prin fel de fel de publicaţii, ne tragem de limbă prietenii să adunăm cât mai multe păreri despre cum ar trebui să fie.

Marele O, aşa cum este alintat, ne umple de plăcere, dar şi de nelămurire. Am adunat pentru voi cele mai des auzite întrebări despre el, cu răspunsuri cu tot.

Viaţa bate filmul şi la capitolul orgasm, nu?

Din păcate, nu tot ce zboară se mănâncă şi nu tot ce trăiesc personajele de la Hollywood ni se întâmplă şi nouă, în viaţa reală, în cartierul din sectorul sau judeţul X. Orgasmul este o experienţă cu adevărat unică şi comparaţia cu ce se întâmplă în pelicule sau în alte cupluri nu ne poate aduce decât mult rău. Încercaţi să nu vă uitaţi în curtea, adică în dormitorul, vecinului, şi să înţelegeţi că scenariile de filme sunt doar atât: nişte scenarii.

Femeile şi bărbaţii ar trebui să aibă orgasm simultan?

Nu trebuie, dar se poate întâmpla, iar acel moment este cu adevărat memorabil. De obicei, însă, orgasmele celor doi sunt destul de …defazate. Explicaţia este că femeile se excită mai greu decât bărbaţii, ele au nevoie de 8-10 minute de preludiu pentru lubrifiere şi intrare în starea necasară unui act sexual, după cum ne spun mai multe cărţi de specialitate, dar şi experienţele noastre. În multe cazuri, domnii îşi aşteaptă, însă, partenera să simtă plăcerea supremă împreună.

De ce nu reuşesc să am orgasm, oricât m-aş strădui?

Poate tocmai aceasta este cauza – străduitul în exces. Sexologii sunt de părere că cel mai mare organ sexual al omului este… creierul. De altfel, legătura dintre starea de spirit, nivelul stresului, stadiul în care se află relaţia etc şi capacitatea de a avea orgasm este foarte, foarte strânsă. Pentru acele clipe de extaz trebuie cu adevărat să înveţi să te rupi de lume şi de gânduri şi de griji. Nu e chiar floare la ureche…

Toată lumea are orgasm, nu?

Nu chiar. Din anumite motive psihice sau fizice, oamenii pot să nu aibă orgasm. Vorbim despre cazuri extreme de abuzuri sexuale în copilărie, dar şi de persoane din cale afară de stresate – da, se poate să nu reuşeşti să ai orgasm din cauză de stres. La motivele fizice discutăm şi despre disfuncţii erectile, şi despre cauze care fac raporturile sexuale dureroase, deci evitate, în cazul femeilor.

De ce îl mimează femeile?

Oamenii de ştiinţă sunt de părere că acest lucru nu are legătură cu protejarea sentimentelor partenerului, aşa cum am putea crede. Ei spun că majoritatea se prefac pentru a-şi ascunde propria ruşine şi nesiguranţă. Femeile cărora le este greu să se apropie de oameni la nivel emoţional au probleme şi în ceea ce priveşte apropierea la nivel sexual, spun ei. Aşadar, multe femei se prefac din cauza fricii de intimitate sau pentru că se simt nesigure cu privire la reacţiile corpului lor în timpul actului sexual.

Bărbaţii nu îl pot mima, nu?

Un studiu realizat de un grup academic de la Universitatea Harvard răstoarnă vechiile concepţii privind relaţiile intime dintre bărbaţi şi femei. Studiul arată că şi bărbaţii simulează orgasmul, nu numai femeile. Motivele sunt, ca şi la ele, felurite. Ţin de starea relaţiei, de starea de spirit, de starea de sănătate etc. 

Bănuiesc că orgasmul e de un singur fel, nu?

În cazul femeilor, el poate fi vaginal sau clitoridian. Primul are loc în timpul penetrării, celălalt poate fi parte din preludiu. Numeroase femei spun că au parte doar de plăcerea supremă doar la stimularea clitorisului şi privesc acest lucru ca pe o problemă. Nici vorbă de aşa ceva – suntem diferiţi, e perfect normal să experimentăm orgasmul în mod diferit – unele femei pot avea doar orgasm vaginal sau doar orgasm clitoridian.

Sunt anumite poziţii care asigură un orgasm?

Câte bordeie, atâtea obiceie. Nu există o regulă, aşa cum spuneam şi până acum. Unele femei pot fi stimulate mai bine să atingă orgasmul din poziţia misionarului, altele vor să stea deasupra. La fel, şi bărbaţii au diverse preferinţe. Nu există un manual de unde să aflăm în ce poziţie să stăm, câte minute şi ce să simţim exact în momentul orgasmului.

Are şi beneficii pentru organism?

Cu siguranţă că are şi nu sunt deloc de lepădat! Cele mai importante beneficii ale sexului sunt creşterea imunităţii organismului, îmbunătăţirea sistemului cardiovascular, reglarea tensiunii arteriale, secreţia ridicată de endorfine şi enkefaline (serotonină şi dopamină) care ajută la menţinerea unei stări psihice echilibrate.

Orgasmul este cunoscut drept cel mai bun „algocalmin” pentru reducerea durerilor de cap şi chiar a migrenelor puternice. Orgasmul ameliorează şi durerile premenstruale, datorită oxitocinei, substanţa eliberată în timpul orgasmului ce calmează crampele şi relaxează întregul organism.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”
Recomandări: