Ce se întâmplă dacă faci sex iarna – 5 motive să faci dragoste mai des

  • Publicat:
Ce se întâmplă dacă faci sex iarna - 5 motive să faci dragoste mai des
Sursa foto: Shutterstock

Sex iarna? Desigur, mai ales că oferă contextul perfect pentru seri pline de pasiune – ne cuibărim unul în brațele celuilalt în căutarea căldurii și stăm mai mult timp în casă. Dar a face sex iarna este nu doar plăcut, ci și benefic pentru sănătate și pentru minte.

Află mai jos de ce e bine să faci sex iarna, potrivit planificaneprevazutul.ro

Sex iarna? Imunitatea are de câștigat!

Orgasmul îi poate oferi organismului un scut de apărare împotriva virozelor specifice acestei perioade.

Potrivit unui studiu realizat în cadrul departamentului de Psihologie de la Universitatea Wilkes, Pennsylvania, nivelul imunoglobulinei A produse de organism, care ajută la prevenirea răcelii și gripei, este cu 30% mai mare în cazul persoanelor care fac sex de 2-3 ori pe săptămână.

Astfel, sistemul imunitar are parte de „întăriri” serioase pentru cei care aleg să aibă contacte sexuale mai des.

Sexul, un bun antidepresiv

Contactul sexual poate alunga stresul, ca urmare a eliberării de endorfine, hormonii fericirii. Astfel, dacă facem sex iarna, ne simțim mai fericiți, mai relaxați și ținem la distanță și depresia sezonieră cauzată de vremea neprietenoasă.

Bărbații, mai „însetați” de sex în timpul iernii

Potrivit studiu publicat în revista Psychology Today, 114 bărbați au fost rugați să evalueze rata de atractivitate a femeilor de-a lungul anului. Concluzia a fost că bărbații sunt mai atrași de corpul femeilor în lunile reci de iarnă.

Experții au explicat acest lucru prin faptul că bărbații tind să își dorească ceea ce nu pot avea, astfel că atunci când femeile lasă descoperită cât mai puțină piele, bărbații simt o dorință mai mare și mai acută, plus curiozitatea de a descoperi ce se află sub puloverele groase și sub fulare.

Iarna, anotimpul perfect pentru a face un bebe

Studiile arată că foarte mulți copii sunt concepuți iarna datorită unei combinații de succes: calitatea îmbunătățită a spermei și receptivitatea ovulelor, la care se adaugă și apetitul sexual crescut în lunile de iarnă.

Aceleași studii arată că sperma are o calitate scăzută în timpul verii, afectând calitatea ovulelor și receptivitatea endometrială, de aceea multe sarcini apar iarna.

Desigur, schimbările de natură biologică nu sunt singurul motiv pentru care cele mai multe sarcini apar iarna, ci și faptul că temperaturile scăzute aduc partenerii în cât mai multe momente de intimitate.

Iarna suntem mai emotivi

În timpul iernii tindem să devenim mai emoționali, ca urmare a sărbătorilor și a faptului că stăm mai mult timp în casă. Cuplurile care se îmbrățișează mai des în timpul iernii nu o fac doar pentru că e mai frig, ci și pentru că vor să compenseze pentru eventuala distanță dintre ei.

Sursa foto: Shutterstock
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”