Vorba dulce, mult aduce! Cateva cuvinte simple iti pot aduce popularitate

Cuvintele potrivite au o semnificatie aparte. Lucrurile nesemnificative pe care le spui sau nu pot avea o influenta extraordinara asupra moralului si productivitatii intr-un grup.
Vorba dulce, mult aduce! Cateva cuvinte simple iti pot aduce popularitate
Vorba dulce, mult aduce! Cateva cuvinte simple iti pot aduce popularitate

Cuvintele potrivite au o semnificatie aparte. Lucrurile nesemnificative pe care le spui sau nu pot avea o influenta extraordinara asupra moralului si productivitatii intr-un grup. Cate dintre cuvintele aparent nesemnificative de mai jos fac parte constant din comunicarile tale orale sau scrise?

Noi – una dintre cele mai rapide metode de a construi spiritul de echipa este utilizarea cuvantului NOI in loc de EU, ori de cate ori ai ocazia.

Te rog – poate ca pronuntarea regulata a acestor cuvinte risca sa para neimportanta, dar neglijarea lor le poate crea celorlalti impresia ca nu sunt apreciati la justa lor valoare.

Multumesc – programele de recunoastere si recompensele acordate angajatilor cu performante deosebite sunt initiative minunate, dar nu ar trebui sa neglijezi a le multumi pentru contributia lor zilnica, in aceeasi masura.

O treaba buna – arata-le oamenilor cand au facut ceva bun si care a fost acest lucru. Vei vedea imediat cat de repede vor repeta performanta.

Tine-o tot asa – unul dintre motivele pentru care proiectele nu sunt duse la finalizare este acela ca entuziasmul paleste la mijlocul drumului. Incurajarea continua a echipei va ajuta la crearea inertiei necesare pentru ducerea la bun sfarsit a sarcinii.

Cum pot fi de folos? – dorinta ta de a merge pe calea pe care o propun angajatii ii face sa se simta mai puternici. Ei se vor simti stapani pe situatie in timp ce tie iti va da ocazia de a intelege unde au nevoie de ajutor.

Ce parere ai? – daca le vei cere parerea, angajatii vor simti ca le sunt recunoscute competentele si ca opinia lor are valoare. De asemenea, vor furniza pareri utile provenite de la persoanele afectate de deciziile tale.

Tu cum vezi lucrurile, sincer? – desi este dincolo de orice indoiala ca nu vrei sa iei decizii sub impulsul emotiilor, interesul pentru partea emotionala a problemei poate decapita nenumarate dificultati.

Eu am gresit – pentru orice sef, este dificil sa isi recunoasca greselile, mai ales daca angajatul a avut dreptate, iar el s-a inselat. Cu toate acestea, disponibilitatea de a proceda astfel este esentiala pentru credibilitatea celui din pozitia superioara.

Mai multe informatii despre secretul echipelor de invingatori in „Lucruri marunte, rezultate marete”, Amaltea.

Andreea Chirila

Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make ... citește mai mult

Varsta critica pentru creier: 45 de ani
Varsta critica pentru creier: 45 de ani
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică