Scapa de agresivul din viata ta!

Fie ca este romantica, sexuala sau platonica, relatia in care exista violenta domestica are un inceput, de obicei, foarte intens.
Scapa de agresivul din viata ta!
Scapa de agresivul din viata ta!

„Relatii periculoase”, scrisa de dr. Noelle Nelson, psiholog si terapeut, se axeaza pe

prevenirea violentei: cum sa te ajuti pe tine si pe cei dragi, cum sa recunosti si sa reactionezi la semnalele care te previn de aparitia violentei intr-o relatie.

Un inceput ametitor

Fie ca este romantica, sexuala sau platonica, relatia in care exista violenta domestica are un inceput, de obicei, foarte intens. Are o calitate incitanta, pasionala care tinde sa nelinisteasca oamenii, sa-i arunce de pe traiectoriile lor emotionale obisnuite. Asta te supune riscului, pentru ca exista deja niste modele evidente de comportament abuziv pe care tu s-ar putea sa nu le observi din cauza emotiilor puternice.

Schimbarea

Viata cu o persoana violenta este ca si cum ai merge pe un teren minat. Nu stii nicio­data cand va exploda. Acesti indivizi nu se enerveaza, pur si simplu transpira furie. Ei nu sunt doar dezamagiti, ci stau bosumflati zile intregi. Schimbarile lor de dispozitie sunt foarte neasteptate.

Abuzul verbal

Apare in toate formele, de la replicile cel mai usor de recu­noscut, de genul „nenoro­cito/tampitule”, pana la critici indirecte si jigniri referitoare la tot ce ceea tine de tine. Cei mai multi dintre noi nu au probleme in a recunoaste abuzul verbal cand apare sub forma unei insulte directe.

 

„Relatii periculoase” de Noelle Nelson, Editura Amaltea, 293 pag., 22 lei

 

Andreea Chirila

Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make ... citește mai mult

Ticalosul „n-am timp de nimic“
Ticalosul „n-am timp de nimic“
Cel mai nou articol Video:
Dr. Mihaela Chivu: soluții pentru bruxism