Regaseste-te… cu o criza de amnezie!

Scriitoarea Caprice Crane revine cu o alta poveste senzationala. Dupa ce un stupid accident de circulatie o tintuieste la pat, lui Jordan ii vine o idee de milioane: care-i cea mai buna metoda de a-si lasa in urma viata plicticoasa si de a te reinventa? Pai, sa te prefaci ca nu-ti mai amintesti nimic!
16.11.2009
Regaseste-te... cu o criza de amnezie!
no title

Scriitoarea Caprice Crane revine cu o alta poveste senzationala. Dupa ce un stupid accident de circulatie o tintuieste la pat, lui Jordan ii vine o idee de milioane: care-i cea mai buna metoda de a-si lasa in urma viata plicticoasa si de a te reinventa? Pai, sa te prefaci ca nu-ti mai amintesti nimic!

Primul meu mariaj

„M-am maritat cand aveam 7 ani. Imi amintesc de parc-a fost ieri. M-am maritat cu vecinul meu de vizavi, Todd Beckett… Ceremonia a fost oficiata de prietena mea cea mai buna, Catherine Parker. «…Jordan, Jordy-Jeleu, Lan­dau, il iei pe Todd Beckett sa iti fie un sot legal la bine si la rau, pana cand moartea va va desparti?» Da, am spus fiecare. «Va declar sot si so­tie. Poti saruta mireasa. Si trebuie sa tina cat ai zice de 3 ori Mississippi». Si ne-am sa­rutat. Ma rog, buzele ni s-au atins si nu am miscat un muschi cat a numarat Cat «un Mississippi, 2 Mississippi, 3 Mississippi». Si asta a fost tot.”

De la capat

„Am auzit girofarul ambu­lan­tei in fundal si imi amintesc ca ma gandeam ca parca e un strigat de imperechere – sirena incerca sa ma seduca. Sau poate doar le atragea atentia celorlalti sa se dea la o parte… Tot ce trebuia sa fac era sa ma port ca si cum nu as fi stiut cine sunt eu sau cine sunt cei din jurul meu si eram libera. Floare la ureche. De ce nu s-a gandit nimeni inainte? Sau poate se gandisera. Daca toti cei care su­fe­reau de amnezie se prefa­ceau, luandu-si o bineme­ritata pauza de la viata lor?”

Sotie legala

„Preotul a incuviintat din cap pentru a ne atrage atentia ca putem incepe, iar eu am inspirat adanc. Nu stiam cand era momentul potrivit sa anunt ca nu va avea loc nici o nunta… Am pretins ca sunt amnezica prima data pentru ca aveam nevoie de o schimbare. Am vrut sa uit de tot si de toti! Pentru ca v-am lasat pe toti cei din biserica sa ma calcati in picioare, incat mi s-a parut singura modalitate de a o lua de la zero. Mi-am ridicat mai­nile spre cer. Asa ca, iarta-ma Doamne, ca am pacatuit. Am mintit! Dar nu se va repeta.”

Spre far

„M-au iertat. Toti m-au ier­tat. Si eu la fel… Am inteles intr-un final ca nu poti fugi de ceea ce esti, dar, cu si­gu­ranta, te poti schimba. In fie­ca­re zi, ai sansa de a decide cine vrei sa fii. Cam asa stau lucrurile…”a sa fie scris de fiecare dintre cei care au trait povesti in Praga.

Citeste si Sunt aiurita si se ia!
 

„Vai, ce-am uitat!” de Caprice Crane, Editura Humanitas, 360 pag., 31 lei

Foto: SHUTTERSTOCK

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila

Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make ... citește mai mult

Probleme de familie
Probleme de familie
Recomandare video
Dr. Laura Ciutacu, SANADOR: teste și analize înainte de sarcină