Probleme de familie

Cine nu le are? Mai grav este insa cand copiii traiesc in familii disfunctionale si sunt abuzati fizic si emotional.
Probleme de familie
Un tata de cosmar

Cine nu le are? Mai grav este insa cand copiii traiesc in familii disfunctionale si sunt abuzati fizic si emotional. Oana sfatuieste o cititoare CSID cum ar trebui sa procedeze intr-o astfel de situatie. Iar apoi ne lamureste daca e sau nu caz de graviditate dupa o tentativa de contact sexual.

Numele meu este M., am 18 ani si am nevoie de un sfat, dar fara sa ma con­damnati. Tatal meu este un om foarte posesiv si rau, ne face viata un calvar si mie si mamei si surioarei mele mai mici. Este violent cu noi.

As vrea sa plec de acasa, dar nu stiu cum sa procedez pen­tru ca am BAC-ul si nu stiu cum m-as descurca. Am gasit un loc de munca part time si as avea timp sa si invat, dar imi este frica de urmarile care ar putea sa vina dupa ce ar afla tata ca am plecat.

Ai dreptate, este o situatie foarte ingrata si nu este normal ca sa fiti abuzate fizic si emotional. Eu cred ca trebuie sa te gandesti bine inainte de a face acest pas ireversibil. Poti pune la cale o strategie utila si cu restul familiei, pentru ca tot nu vei avea liniste daca celelalte doua fiinte iubite, mama si sora, raman in aceleasi conditii.

Sau poate mai rau, tatal va crede ca asa o va opri pe surioara sa-ti urmeze exemplul! Fii mai hotarata si curajoasa si mergi la un psiholog bun. In ziua de azi, sunt cai prin care, legal, iti poti castiga dreptul de a fi tratata normal.

Informeaza-te la scoala, pe Google despre drepturile copilului, aduna pe o hartie toate variantele, inclusiv ca vei informa sefii lui, colegii etc. si cand este calm, prezinta-i-le.

Nu intreprinde nimic pana nu discuti cu parintii fata in fata, poate ca nu isi da seama cat de mult greseste, poate a fost la randul lui batut in copilarie… Te rog, mai revino cu e-mail inainte de a lua decizia, fii mai curajoasa si bine informata.

Temeri

Am o prietena care este ingrijorata din cauza gandului ca ar putea ramane insarcinata. Ea este virgina si a avut o „tentativa” de contact sexual.

Pentru a elimina orice suspiciune si ingrijorare, ii poti cumpara un test „Barza” de la farmacie. Daca este hotarata sa aiba o relatie mai serioasa, este obligatoriu sa mearga la ginecolog, pentru a alege o metoda de contraceptie si a-si verifica periodic starea de sanatate.

 
Diana Suciu

Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ... citește mai mult

Gandirea negativa ajuta memoria
Gandirea negativa ajuta memoria
Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex