OPRAH WINFREY

Este o adevarata institutie. Este gazda unuia dintre cele mai populare talk-show-uri din lume, are bani sa-i intoarca cu lopata si milioane de gospodine ii urmeaza cu sfintenie sfaturile.
  • Publicat:
OPRAH WINFREY
OPRAH WINFREY

Este o adevarata institutie. Este gazda unuia dintre cele mai populare talk-show-uri din lume, are bani sa-i intoarca cu lopata si milioane de gospodine ii urmeaza cu sfintenie sfaturile. In ciuda succesului, Oprah are insa o problema care o plaseaza printre muritoarele de rand: nu-si poate tine greutatea sub control.

In seara de Sfantul Valentin a.c., cand toata lumea era preocupata de Cupidon, emisiunea lui Oprah Winfrey a fost dedicata exclusiv problemelor de greutate si retetelor de slabit. Atunci, Oprah a prezentat audientei de la The Oprah Winfrey Show (o audienta impresionanta, de 30 de milioane de telespectatori pe saptamana in SUA) rezultatele unui regim, Oprah’s Boot Camp, pus la punct de ea si de antrenorul sau personal, Bob Greene.

Timp de trei luni, Oprah a mancat sanatos si a facut mult sport cot la cot cu patru dintre angajati care doreau cu disperare sa slabeasca. Rezultatele, sustinute de imagini filmate pe toata perioada celor 12 saptamani, au fost spectaculoase.

Obsesia kilogramelor in plus
Pentru Oprah, lupta cu kilogramele dureaza de multi ani si a incercat zeci de cure de slabire. In 1988, in timpul talk-show-ului sau, realizatoarea a aparut tragand dupa ea o masinuta pe care se aflau echivalentul a 30 kg de grasime, eliminate in patru luni cu ajutorul unor cocktail-uri de slabit. In scurt timp, a inceput sa se ingrase pana cand, in 1992, a ajuns la 107 kilograme, cea mai mare greutate pe care a avut-o vreodata. Hotarata sa slabeasca, l-a cunoscut pe Bob Greene, antrenor specializat in fitness, metabolism si pierdere in greutate.

Cu ajutorul programului pus la punct de acesta, Oprah a slabit din nou si in 1994 a participat chiar la un maraton. Dar patru ani mai tarziu, din cauza stresului (un proces in care a fost implicata, esecul unui film produs de ea), prezentatoarea TV s-a ingrasat din nou pana la 90 de kilograme. In 2001, doctorii i-au atras atentia ca sanatatea ei este in pericol. Oprah a apelat iar la Bob Greene: a inceput sa faca zilnic miscare, a renuntat la carbohidratii rafinati si a inceput sa consume pui, peste, legume si fructe.

Oprah are o revelatie
Regimul lui Oprah n-ar fi prins viata daca ea n-ar fi avut, intr-o seara ca oricare alta din 2004, o revelatie, pe veranda casei sale de 50 de milioane de dolari din California. Si atunci s-a hotarat sa intre cu patru angajati in propria „tabara de antrenament” si sa respecte timp de 3 luni regimul stabilit de Bob Greene.

Regulile regimului

Gimnastica
Opt antrenamente pe saptamana, cu o zi de pauzaDe sase ori pe saptamana, 20 de minute cu greutati (ganterele trebuie sa fie suficient de grele ca muschiul sa oboseasca la a 12-a repetare).Fiecare sedinta include exercitii cardio. Incepe cu 30 de minute, cinci zile pe saptamana, apoi dubleaza timpul in a sasea zi.In fiecare zi, se antreneaza cu doua minute mai mult decat in ziua precedenta.De doua ori pe saptamana, mai face o jumatate de ora de sport, un amestec de exercitii cardio si de rezistenta. La fiecare cinci minute, alterneaza intre alergatul pe banda si exercitii pe podea, cu gantere.

Dieta
Mananca proteine slabe, doua fructe pe zi si cate legume pofteste.Tine grasimea si alcoolul la distanta (in salata e suficient putin ulei de masline cu lamaie si un strop de usturoi).Evita alimentele albe: paine, paste, cartofi, orez, precum si dulciurile.Sta departe, in prima luna, de orezul brun, fulgii de ovaz, cereale si paine integrala. Dupa aceea, le introduce treptat in alimentatieNu mai mananca nimic cu trei ore inainte de culcare. Poate bea un pahar de vin, poate manca o portie de carbohidrati rafinati (paste, prajitura, paine) doar in trei zile din cele 90 ale regimuluiImportant este ca nu face excese.

Superlativele lui Oprah
A fost aleasa Miss Tennessee in 1971.A fost cea mai tanara prezentatoare de stiri (si prima de culoare) de la postul WTVF-TV din Nashville, la 19 ani. Castiga peste 150 de milioane de dolari in fiecare an.The Oprah Winfrey Show este difuzat de 211 posturi TV din SUA,  dar si de televiziuni din 105 tari.A debutat ca actrita in 1985 in „Culoarea purpurie”, film regizat de Steven Spielberg.

Pentru rolul ei, a fost nominalizata la Globul de Aur si la Oscar.A initiat in 1991 US National Child Protection Act, care milita pentru crearea unei baze de date nationale cu toti condamnatii pentru abuz asupra copiilor. Doi ani mai tarziu, presedintele de atunci Bill Clinton parafa Legea Oprah.In 2003 a devenit prima femeie afro-americana pusa de revista Forbes pe lista celor mai bogati oameni din lume. Averea ei era atunci estimata la aproximativ un miliard de dolari.

 

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
MICHAEL MADSEN
MICHAEL MADSEN
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân