Valentina Pelinel îşi regenerează părul cu Terapia Vampir!

Valentina Pelinel a ales să îşi regenereze părul apelând la cea mai nouă tehnologie de tip PRP (Platelet Rich Plasma) folosită de medicul dermatolog Oana Spânu. Specialistul o ajută pe cunoscuta vedetă să aibă o podoabă capilară sănătoasă şi bogată în volum şi sa combata astfel nedorita cădere a firelor de păr.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Valentina Pelinel îşi regenerează părul cu Terapia Vampir!

Valentina Pelinel a ales să îşi regenereze părul apelând la cea mai nouă tehnologie de tip PRP (Platelet Rich Plasma) folosită de medicul dermatolog Oana Spânu. Specialistul o ajută pe cunoscuta vedetă să aibă o podoabă capilară sănătoasă şi bogată în volum şi  sa combata astfel nedorita cădere a firelor de păr.

“PRP (Platelet Rich Plasma), însemnând tratamentul cu plasmă autologă îmbogăţită cu trombocite, este cel mai modern tratament în domeniul regenerării pielii şi părului prin forţe proprii. Acesta presupune recoltarea şi concentrarea factorilor de creştere din propriul sânge şi reinjectarea, după procesare, în ţesutul cutanat, stimulând astfel procesele de reparare celulară,  sinteza de neocolagen pe termen lung şi stimularea creşterii firelor de păr.

Folosit iniţial în ortopedie, în refacerea tendoanelor şi oaselor după fracturi, apoi în stomatologie în regenerarea gingivală, în chirurgie plastică în cicatrizare, tratamentul cu sânge propriu este tot mai mult folosit în întreaga lume în reîntinerirea pielii feţei, a gâtului, a decolteului şi a mâinilor, dar şi pentru refacerea podoabei capilare.

Persoanele care vor să-şi folosească propriile resurse de regenerare, fără risc de alergie sau de a face infecţii, pentru obţinerea unor rezultate cât mai naturale şi cu menţinerea proprietăţilor de elasticitate, fermitate şi strălucire a pielii si părului pe termen lung pot beneficia de o astfel de terapie”, explică Dr. Oana Spânu (www.oanaspanu.ro).

În funcţie de modul în care este preparată şi adâncimea la care este injectată  în piele, plasma cu factori de creştere poate avea efect fie de regenerare şi revitalizare pentru foliculul pilos, fie de filler natural dând volum (de exemplu, cu scopul de a umple şanţurile nasolabiale) şi stimulând fibroblastul să creeze colagen.

Dr. Oana Spânu explică, punctual, cum decurge această intervenţie.

“Se recoltează o cantitate mică de sânge (până la 20 ml) într-o eprubetă sterilă, se procesează rapid pentru a selecta plasma cu trombocite, celule ce conţin factorii de creştere şi reparare, apoi se injectează  cu un ac extrem de subţire în pielea donorului, în derm, în puncte aflate la o distanţă de aprox 1 cm. Toate aceste etape de recoltare şi preparare se efectuează rapid, în faţa pacientului pentru ca acesta să aibă siguranţa administrării propriului sânge şi a acurateţei procedurii. Pentru a preveni durerea, se aplică pe zona de tratat o cremă anestezică anterior procedurii cu 45 min”, explică specialistul.

“Deoarece îmi  supun părul destul de des uscării rapide şi coafării pentru şedinţele foto şi evenimente,  acord o mare atenţie îngrijirii acestuia, prin tratamente de hidratare şi regenerare.

De curând am  apelat la cel mai modern tratament medical de regenerare a părului, PRP (terapia cu plasmă proprie), care stimulează creşterea şi regenerarea firelor de păr prin resurse naturale, proprii oganismului nostru.  Am fost surprinsă să constat că din sânge se pot recolta şi separa factori de creştere care, introduşi apoi în pielea capului, stimulează rădăcinile să genereze fire de păr mai puternice şi cu o durată mai lungă de viaţă. Am efectuat 2 şedinţe şi deja părul meu a început să se regenereze şi să strălucească!”, declară Valentina Pelinel.

Recuperarea post terapie este rapidă după tratamentele pentru păr, se poate relua activitatea imediat. Pentru tratamentele pe faţă pot fi necesare însă până la 12 ore de recuperare acasă, timp în care eritemul (roşeaţa) şi eventualul edem (mici umflături la locul de injectare) să dispară. În ziua următoare se pot aplica produse de machiaj.

Pentru căderea părului (alopecie difuză)  planul terapeutic se stabileşte în funcţie de particularităţile cazului. Rezultatele încep să se observe după prima lună de tratament şi se îmbunătăţesc după următoarele şedinţe.

Este recomadată efectuarea tratamentului pentru piele şi păr la interval de 4-6 săptămâni, între 3-6 şedinţe pe an.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”