Un simplu obicei care poate creşte nivelul de inteligenţă

Lipsa somnului are legătură cu fluctuaţiile nivelului zahărului din sânge, iar, de multe ori, oamenii care nu se odihnesc suficient simt nevoia să consume alimente dulci pentru a-şi creşte tonusul.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Un simplu obicei care poate creşte nivelul de inteligenţă

Dacă îţi doreşti să dormi mai mult în weekend, acum poţi avea scuza perfectă. Conform unui nou studiu, orele pe care le dormi în plus la sfârşit de săptămână te pot ajuta să devii mai inteligent, conform Gandul.info.

Cercetătorii au studiat obiceiurile a 156 de adulţi, iar rezultatele au fost publicate în revista Sleep.

Ei au descoperit că cei care nu au dormit suficient timp de mai multe zile, dar au recuperat în weekend, au avut un indice corporal ceva mai mic decât cei care au avut activitate toată săptămâna. Specialiştii cred că somnul de la sfârşitul săptămânii poate ajuta organismul să lupte chiar şi împotriva obezităţii.

În general, oamenii care nu dorm suficient au obiceiuri alimentare nesănătoase.

Lipsa somnului are legătură cu fluctuaţiile nivelului zahărului din sânge, iar, de multe ori, oamenii care nu se odihnesc suficient simt nevoia să consume alimente dulci pentru a-şi creşte tonusul. Cu toate astea, această reţetă nu este una benefică pentru organism, pentru că poate amplifica starea de oboseală.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”