Trei sportivi de clasă dau startul la „Marea Pedalare”, evenimentul ProSport din week-end

Trei sportivi de clasă - Vali Tomescu, Alexandra Predescu şi Cristina Toma - vin la "Marea Pedalare" pentru a da startul evenimentului ProSport din week-end.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Trei sportivi de clasă dau startul la

Trei sportivi de clasă – Vali Tomescu, Alexandra Predescu şi Cristina Toma – vin la „Marea Pedalare” pentru a da startul evenimentului ProSport din week-end.

Sâmbătă dimineaţa, de la ora 8:00, din parcarea magazinului Carrefour, din cartierul Vitan, va avea loc startul evenimentului Marea Pedalare, organizat de ProSport, pe parcursul a două zile, pe ruta Bucureşti – Vama Veche. Rutierii din caravana ProSport vor parcurge 295 de kilometri timp de două zile.

Pe întreaga durată a acţiunii, aşa cum v-a obişnuit şi în anii precedenţi, ProSport vă ţine la curent cu tot ce se întâmplă pe traseu, de la poveştile ţesute pe cimentul încins până la imaginile surprinse de fotoreporterii aflaţi în caravană.

Momentul de la start va fi unul special. Alături de redactorul şef al cotidianului ProSport, Costin Ştucan, vor veni trei campioni care pulsează nu numai pentru sportul de performanţă, ci şi pentru cel de masă, pentru mişcarea în aer liber şi acţiunile dătătoare de speranţă.

Triplusaltista Cristina Toma, multiplă medaliată la naţionale şi participantă la Europene şi Mondiale, a început sportul cu gimnastica în valorosul centru sportiv de la Constanţa, dar de peste 15 ani joacă şotronul uneia dintre cele mai tehnice şi mai dificile probe din atletism. E antrenată de celebra Vali Ionescu şi îşi dedică mai bine de cinci ore pe zi antrenamentelor la groapa cu nisip.

La startul evenimentului va fi şi unul dintre antrenorii de top ai României de după Revoluţie, Vali Tomescu. El a câştigat prestigiul specialiştilor din sportul mondial, după ce a câştigat cu eleva sa, Constantina Diţă, aurul olimpic la maraton, reuşind să scrie o pagină istorică din cartea sportului românesc. Aproape jumătate de Planetă a urmărit alergarea de 42,195 km, una în care camerele televiziunii care a produs evenimentul au stat peste o oră centrate pe silueta campioanei care la acel moment avea 38 de ani. De atunci, Tomescu a mai lucrat şi ca antrenor-coordonator al lotului olimpic feminin de maraton al Chinei şi e cotat drept unul dintre cei mai buni specialişti pe distanţe lungi din atletismul mondial.

Sportul românesc are şi viitor, iar scrima, sportul tehnicii, al intuiţiei şi al ineligenţei, oferă pe bandă rulantă exemple de copii aleg să performeze în disciplina lui Pierre de Coubertin. La startul evenimentului Marea Pedalare va fi şi Alexandra Predescu, proaspăt campioană mondială de cadeţi la spadă, sportivă legitimată la clubul CSA Steaua. Toţi cei trei invitaţi la start le vor transmite un mesaj de încurajare participanţilor pentru care week-end-ul 18-19 aprilie va ţine mereu prim-planul în propriul album cu amintiri.

Programul evenimentului ProSport „Marea Pedalare” e următorul: Sâmbătă, 18 aprilie: plecare din Bucureşti, la ora 08:30, cina la hotelul Baden, ora 20:00; Duminică, 19 aprilie: mic dejun la hotelurile Baden şi Albatros între orele 07:00-08:00; trecerea cu bacul 08:00; plecarea de la Ostrov 08:30.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”