Prinţesa Sofia a Suediei, în prima linie în lupta cu COVID-19

Prinţesa Sofia a Suediei a făcut un curs medical de trei zile pentru a putea ajuta în lupta cu noul coronavirus.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Prinţesa Sofia a Suediei, în prima linie în lupta cu COVID-19
FOTO: Facebook / Prinţesa Sofia a Suediei, în prima linie în lupta cu COVID-19

Începând cu data de 17 aprilie, Prinţesa Sofia a Suedie a început să lucreze în spital pentru a lupta alături de cei din prima linie împotriva coronavirusului. Înainte de a începe, prinţesa Sofia a urmat un curs medical de trei zile, informează Adevărul potrivit dailymail.co.uk.

Prinţesa Sofia a urmat un curs medical intensiv la Colegiul Universitar Sophiahemmet din Stockholm, unde este membru onorific. Astfel, tânăra în vârstă de 35 de ani, căsătorită cu Prinţul Carl Philip, poate lucra în spital fiind în măsură să ajute la activitatea de asistenţă medicală şi să lupte cu pandemia care a infectat 11,927 de persoane în Suedia şi a cauzat moartea a 1,203.

Potrivit publicaţiilor locale, Universitatea Sophiahemmet pregăteşte săptămânal 80 de persoane care să-i ajute pe doctorii şi personalul medical din ţară în lupta împotriva virusului COVID-19. Directorul departamentului de informaţii şi presă al Casei Regale Margaretha Thorgren a spus că prinţesa vrea ca prin acest gest să-şi aducă o contribuţie voluntară la sistemul medical în aceste vremuri în care resursele sunt reduse.

Printre sarcinile sale se numără dezinfectarea paturilor, face curăţenie în spital şi ajută la bucătărie şi nu va avea contact direct cu pacienţii infectaţi de COVID-19.

Încă de la începutul pandemiei, mai multe persoane publice s-au alăturat luptei împotriva noului coronavirus şi, fie donează sume impresionante de bani şi ajută spitalele pentru achiziţionarea celor necesare, fie se implică direct. De exemplu, Meghan Markle şi Prinţul Harry au fost surprinşi pe străzile din Los Angeles în timp ce distribuiau mâncarea persoanelor care aveau nevoie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”