(P) Menopauza şi tulburările de somn – cum reduci efectele?

Tulburările de somn pot fi cauzate de mai mulţi factori, iar pentru anumite femei instalarea menopauzei este încă un motiv pentru un somn întrerupt.
  • Publicat:
  • Actualizat:
(P) Menopauza şi tulburările de somn – cum reduci efectele?

Tulburările de somn pot fi cauzate de mai mulţi factori, iar pentru anumite femei instalarea menopauzei este încă un motiv pentru un somn întrerupt. Iată câteva sfaturi pentru un somn mai liniştit.

Atunci când somnul ne dă bătăi de cap, aruncăm deseori vina pe nelinişte, stres, prea multă cofeină sau o saltea rigidă. Menopauza se adaugă de cele mai multe ori pe listă. Cauza: schimbările hormonale care generează bufeuri sau senzaţii mai intense şi mai dese de nelinişte.

Pentru a vă bucura din nou de nopţi liniştite:

  • Faceţi exerciţii în mod regulat. Nu depuneţi efort chiar înainte de culcare, deoarece efectul energizant poate dăuna la ora respectivă.
  • În măsura în care este posibil, mergeţi la culcare la aceeaşi oră în fiecare seară.
  • Evitaţi cafeina în exces.
  • Consumaţi lapte călduţ sau ceai de plante (în special muşeţel) înainte de culcare deoarece poate avea efecte benefice.
  • O dietă pe bază de curcan şi peşte este utilă pentru un somn liniştit: Primul produs ajută creierul „să încetinească activitatea” şi cel de-al doilea scade tensiunea, garantând o odihnă perfectă.
  • Muzica lentă – pune un CD cu muzică discretă (există chiar muzică special creată ca să te ajute să adormi), dar ai grijă să-l programezi să se oprească singur, pentru că altfel efectul va fi anulat.

Când apar primele semne ale menopauzei şi ritualul de frumuseţe trebuie adaptat noilor cerinţe ale tenului matur, se recomandă creme sau uleiuri care accelerează regenerarea celulară a tenului matur, redefinesc conturul feţei şi asigură un ten mai luminos şi mat.

Cercetările laboratoarelor Vichy au identificat faptul că tenul femeilor aflate la menopauză suferă modificări în funcţie de gradul de instalare al menopauzei:
– Pe perioada de instalare a menopauzei, ridurile devin mai evidente, trăsăturile feţei  se lasă din cauza încetinirii producţiei hormonale.
– Pe perioada de menopauză instalată pe lângă lăsarea trăsăturilor, are loc pierderea ridicată a densităţii pielii,tenul devenind slăbit(uscat) din cauza deficitului de lipide.

Ţinând cont de aceste informaţii, a fost creată gama NEOVADIOL, prima gamă Vichy capabilă să compenseze semnele vizibile ale menopauzei asupra pielii.

Pentru prima dată, un Complex Substitutiv combină 3 ingrediente active dermatologice [ACID HIALURONIC + HEPES + HEDIONE] cu o concentraţie înaltă de [PRO-XYLANE], pentru a acţiona eficient asupra semnelor menopauzei.
Descoperă produsele din gama NEOVADIOL ce acoperă toate cerinţele tenului femeilor aflate la menopauză: pielea este redensificată, volumele sunt remodelate, tenul îşi recapătă luminozitatea.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”