Nemţii dorm dezbrăcaţi, iar mexicanii… Iată rezultatele unui studiu global asupra somnului

Nemţii dorm dezbrăcaţi iar mexicanii nu închid ochii până nu îşi spun rugăciunea! Se pare că obiceiurile legate de somn diferă de la cultură la cultură. Iată ce alte informaţii a scos la iveală un studiu global asupra somnului.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Nemţii dorm dezbrăcaţi, iar mexicanii... Iată rezultatele unui studiu global asupra somnului

Se pare că obiceiurile legate de somn diferă de la cultură la cultură. În acest sens, Fundaţia The National Sleep a creat primul „dormitor internaţional în care se votează“ pentru a compara orele de somn, atitudinile, obiceiurile şi rutina legată de somn a persoanelor din Statele Unite, Canada, Mexic, Anglia, Germania şi Japonia.

La studiu au participat 1.500 de persoane cu vârste cuprinse între 25 şi 55 de ani din cele şase ţări.
Japonia şi SUA au raportat că dorm cel mai puţin (în medie 6 ore şi 22 minute şi respectiv 6 ore şi 31 de minute).

Două treimi din japonezi (66%) au spus ca dorm mai puţin de 7 ore pe noapte, în zilele lucrătoare, comparativ cu 53% dintre americani, 39% dintre britanici, 36% dintre germani, o treime dintre canadieni şi 29% dintre mexicani.

S-a mai descoperit că britanicii preferă să doarmă dezbrăcaţi, iar 40% dintre aceştia preferă să bea băuturi calde înainte de somn.

Germanii îşi aerisesc dormitoarele săptămânal pentru a dormi bine şi jumătate din japonezi şi americani trag câte un pui de somn la două săptămâni pentru a-şi completa nevoia de odihnă.

Mai mult de jumătate dintre mexicani se roagă sau meditează înainte de somn, iar japonezii admit că-şi schimbă lenjeria de pat o dată la trei săptămâni.

Sursa: dailymail.co.uk

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân