Manifestare în capitală pentru Ziua Internaţională de Prevenţie a Suicidului

Ieri, de Ziua Internaţională a Suicidului, s-a organizat, în parcul Izvor, o manifestare de responsabilizare şi conştientizare a fenomenului de sinucidere care poate şi trebuie să fie evitat, anunţă Agenţia de presă Mediafax.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Manifestare în capitală pentru Ziua Internaţională de Prevenţie a Suicidului

Ieri, de Ziua Internaţională a Suicidului, s-a organizat, în parcul Izvor, o manifestare de responsabilizare şi conştientizare a fenomenului de sinucidere care poate şi trebuie să fie evitat, anunţă agenţia de presă Mediafax.

Pe lângă specialişti şi persoane publice, au fost invitaţi şi cei care care au avut pierderi în familie în urma unui astfel de gest extrem: membrii familiei Mădălinei Manole, Mălinei Olinescu, dar şi Silvia Dumitrescu, al cărei soţ, Mircea Dumitrescu, s-a sinucis.

Toţi cei care au suferit în urma unei astfel de pierderi au declarat că în ciuda faptului că este extrem de dificil să dezbaţi despre sinuciderea unei persoane dragi, acest subiect nu trebuie ocolit şi ne priveşte pe toţi.

Silvia Dumitrescu a spus luni seara că, iniţial, a evitat să dea curs inviţiei pentru că este un subiect foarte sensibil pentru ea, dar că ulterior a înţeles cât de important este să  se implice.

Mai mult, actriţa a confirmat că a cunoscut persoane depresive, care nu au mai putut face faţă durerii şi că a înţeles că tot ce trebuie să ştie apropiaţi e ca atunci când au probleme se pot sprijini pe noi: „Iar noi, la rândul nostru, să-i ajutăm să gestioneze durerea, pentru că viaţa e cel mai frumos cadou pe care l-am primit la naştere”

Printre activităţile din parcul Izvor, organizatorii au eliberat mai multe baloane albe, încheiind astfel manifestarea în memoria celor care au recurs, dintr-un motiv sau altul, la gesturi extreme, curâmându-şi viaţa.

În diferite state, în această zi, organizaţiile neguvernamentale, dar şi autorităţile naţionale şi locale organizează evenimente de informare cu privire la motivele care-i îndeamnă pe oameni să se sinucidă, precum şi la soluţiile prin care se poate evita acest gest ce reprezintă o cauză majoră a morţii premature în lume.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”