Lipsa locurilor de muncă cauzează infarct

Oamenii de ştiinţă americani sugerează, în urma unor analize recente, că lipsa locurilor de muncă poate avea un impact major asupra sănătăţii organismului uman - la o magnitudine similară cu cea a fumatului.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Lipsa locurilor de muncă cauzează infarct

Oamenii de ştiinţă americani sugerează, în urma unor analize recente, că lipsa locurilor de muncă poate avea un impact major asupra sănătăţii organismului uman – la o magnitudine similară cu cea a fumatului.

Studiul a fost realizat în SUA, pe  un eşnation 13.000 de persoane. Aceştia au indicat o creştere importantă a riscului de a suferi atac de cord în primul an după pierderea locului de muncă. Risc care a crescut odată cu problemele suplimentare, survenite ca o consecinţă a acestui fenomen din ce în ce mai întâlnit în ultimii ani.

Deloc întâmplător, afecţiunile cardiace pleacă de la stresul generat de disconfortul lipsei locului de muncă, reconfirmând practic teoria conform căreia infarctul este favorizat de factorii de stres din viaţă.

Nu acelaşi lucru se aplică şi celor care renunţă de bună voie la locul lor de muncă.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”