Kirk Douglas, cel mai longeviv actor de la Hollywood, a decedat la 103 ani

  • Publicat:
  • Actualizat:
Kirk Douglas, cel mai longeviv actor de la Hollywood, a decedat la 103 ani
Kirk Douglas, cel mai longeviv actor de la Hollywood, a decedat la 103 ani, foto Shutterstock

Una dintre cele mai carismatice figuri din industria filmului mondial – Kirk Douglas a decedat pe 5 februarie 2020. Anunţul a fost făcut de celebrul său fiu, Michael Douglas pe pagina de Instagram. Actorul fusese declarat cel mai longeviv actor de la Hollywood.


Primul succes răsunător a lui Kirk Douglas a fost în filmul Spartacus unde a dat viaţă personajului principal. De-a lungul carierei a fost încununat şi cu două premii Oscar în calitate de producător pentru filmele „The Bad and the Beautiful” în 1953 şi „Lust for Life” în 1957. În 1995, Academia americană de Film i-a acordat un Oscar onorific pentru întreaga carieră. Kirk este cunoscut şi pentru activităţile sale umanitare, dar şi stilul de viaţă echilibrat. 

Mesajul lui Michael Douglas despre dispariţia tatălui său


„Cu o uriaşă tristeţe, eu şi fraţii mei anunţăm că Kirk Douglas ne-a părăsit astăzi, la vârsta de 103 ani. Pentru lume, era o legendă, un actor din epoca de aur a filmelor, un umanist care era dedicat dreptăţii, iar cauzele în care a crezut au fost un standard către care noi toţi am aspirat; dar pentru mine şi pentru fraţii mei Joel şi Peter el a fost simplu – tata, pentru Catherine – un socru minunat, pentru nepoţii şi strănepoţii lui – un bunic iubitor, iar pentru soţia lui, Anne, un soţ minunat ”, a scris Michael Douglas pe pagina sa de Instagram. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”