Îţi schimbi des fotografia de profil de pe Facebook? Eşti un narcisist „toxic”!

Potrivit unui nou studiu realizat pe un eşantion reprezentativ de utilizatori ai reţelei de socializare Facebook, o activitate intensă desfăşurată de useri pe acest site a fost asociată nu doar cu apariţia narcisismului, ci şi cu apariţia unor elemente "toxice" ale acestei trăsături de personalitate.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Îţi schimbi des fotografia de profil de pe Facebook? Eşti un narcisist

Potrivit unui nou studiu realizat pe un eşantion reprezentativ de utilizatori ai reţelei de socializare Facebook, o activitate intensă desfăşurată de useri pe acest site a fost asociată nu doar cu apariţia narcisismului, ci şi cu apariţia unor elemente „toxice” ale acestei trăsături de personalitate, relatează MEDIAFAX, citand hollywoodreporter.com.

Persoanele etichetate drept narcisiste au tendinţa de a răspunde în mod agresiv acelor comentarii ironice făcute de ceilalţi utilizatori de Facebook la adresa lor şi de a-şi schimba mult mai des fotografia principală din contul lor de Facebook.

Cu toate că narcisismul poate fi „sănătos” în anumite doze, atunci când această trăsătură de personalitate se regăseşte la o persoană într-o „doză” prea mare – caracterizată prin comportament egoist, aroganţă, lipsa empatiei şi sentimentul că totul i se cuvine – narcisismul poate să devină deranjant din punct de vedere social pentru indivizi şi pentru relaţiile acestora.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”