Femeile care s-au dezvoltat precoce trăiesc mai puţin decât restul

Femeile care ating pragul maturităţii mai târziu trăiesc mai mult decât restul, potrivit cercetătorilor de la Laboratorul Jackson din Statele Unite.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Femeile care s-au dezvoltat precoce trăiesc mai puţin decât restul

Femeile care ating pragul maturităţii mai târziu trăiesc mai mult decât restul, potrivit cercetătorilor de la Laboratorul Jackson din Statele Unite. Descoperirea acestora este susţinută de un studiu anterior realizat pe şoareci, în care indivizii ce deţineau un nivel scăzut al hormonului IGF1 la vârsta de şase luni au trăit mai mult decât restul şoarecilor.

Acum, doctorul Rong Yuan, coordonatorul studiului, a declarat că şi femeile care au un nivel scăzut de IGF1 ating maturitatea sexuală mai târziu. „Acest lucru reprezintă un compromis genetic mediat de hormonul IGF1 şi în care maturizarea este întârziată pentru a prelungi viaţa”, a declarat dr. Yuan.

În urma cercetării, s-a concluzionat că hormonul în cauză ar putea avea aceleaşi efecte şi în cazul femeilor.

Citeşte mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân