De ce preferă bărbaţii femeile zvelte?

Motivul pentru care bărbaţii preferă femeile zvelte a fost dezvăluit într-un studiu publicat recent de cercetătorii de la Universitatea Aberdeen din Scoţia, informează site-ul topsante.com, citat de Mediafax.
  • Publicat:
  • Actualizat:
De ce preferă bărbaţii femeile zvelte?

Motivul pentru care bărbaţii preferă femeile zvelte a fost dezvăluit într-un studiu publicat recent de cercetătorii de la Universitatea Aberdeen din Scoţia, informează site-ul topsante.com, citat de Mediafax.

În octombrie 2013, un sondaj realizat de cercetătorii de la Institutul Naţional de Studii Demografice (INED) din Franţa a arătat că majoritatea bărbaţilor preferă într-adevăr femeile zvelte. Motivul nu a fost însă descifrat. Recent, cercetătorii de la Universitatea Aberdeen din Scoţia au decis să analizeze şi ei această chestiune, iar verdictul lor a fost următorul: trupul zvelt reprezintă un simbol al tinereţii, fertilităţii şi unei stări bune de sănătate.

Pentru a ajunge la această concluzie, savanţii scoţieni au analizat dosarele conţinând date medicale recoltate de la 1.300 de persoane – femei şi bărbaţi – din nouă ţări, inclusiv Marea Britanie şi Franţa. Pe durata studiului, participanţii au trebuit să examineze 21 de imagini, care reprezentau diverse morfologii feminine. Rezultatul: atunci când au fost invitaţi să aleagă imagini ce descriu „corpul ideal feminin”, participanţii au ales în majoritatea cazurilor fotografiile unor femei care aveau un IMC (Indice de masă corporală) inclus în intervalul 17 – 20.

IMC se calculează ca un raport între greutatea unei persoane (exprimată în kilograme) şi pătratul înălţimii acesteia (în metri). Dacă rezultatul este mai mic de 18,5, atunci persoana în cauză este slabă. Persoanele cu o greutate normală au un IMC cuprins în intervalul 18,5 şi 24,9. Persoanele supraponderale au un IMC cuprins între 25 şi 29,9, iar persoanele obeze au un IMC de peste 30. Un IMC de peste 35 este caracteristic persoanelor diagnosticate cu obezitate severă.

„Aceste rezultate arată două lucruri”, a spus profesorul John Speakman, coordonatorul studiului. „Mai întâi, criteriile de frumuseţe au tendinţa de a se armoniza pe plan mondial: trupul zvelt este recunoscut ca fiind «frumos» de majoritatea oamenilor, indiferent de istoricul lor medical. Apoi, prin analize suplimentare, am reuşit să determinăm elementul care face silueta zveltă să fie atât de atractivă: pentru bărbaţi, ea simbolizează tinereţea, deci fertilitatea şi o stare de sănătate bună”.

„În curând, intenţionăm să realizăm un studiu similar, care să vizeze corpul masculin”, a adăugat profesorul scoţian.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”