Dăruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun!

Cartea de poveşti "Vrajă, vis, Valentina şi-un dichis" a fost lansată vineri, în campania umanitară "Dăruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun", toate fondurile obţinute din vânzarea cărţii urmând să fie donate Asociaţiei SOS Satele Copiilor şi să ajungă la 240 de copii.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Dăruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun!

Cartea de poveşti „Vrajă, vis, Valentina şi-un dichis” a fost lansată vineri, în campania umanitară „Dăruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun”, toate fondurile obţinute din vânzarea cărţii urmând să fie donate Asociaţiei SOS Satele Copiilor şi să ajungă la 240 de copii.

Cartea de poveşti pentru copii „Vrajă, vis, Valentina şi-un dichis” a scriitoarei Mona Matei a fost lansată vineri, la sediul CreArt, pentru campania umanitară „Dăruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun”. Autoarea a donat drepturile de autor, banii obţinuţi din vânzarea cărţii urmând să fie donaţi Asociaţiei SOS Satele Copiilor. Sumele obţinute din încasări urmează să ajungă la 240 de copii şi tineri aflaţi în grija organizaţiei.

„Din această campanie dorim să ajutăm SOS Satele Copiilor să clădească celor mici un viitor, să simtă ce înseamnă acasă, să poată visa frumos, să ştie că undeva, cineva se gândeşte la ei. Haideţi ca, împreună, să dăruim clipe din viaţa noastră pentru o viaţă de om”, a declarat primarul Capitalei, Sorin Oprescu, prezent la lansarea cărţii de poveşti.

Edilul şef al Capitalei a cumpărat patru exemplare ale volumului, pe care urmează să le ofere nepoţilor săi. „Aştept să-i văd şi eu, mâine, pentru că vreau să-i invit şi pe ei la aprinderea luminilor de sărbători, că aşa-i frumos”, a declarat Sorin Oprescu.

Câţiva dintre copiii aflaţi în grija asociaţiei au fost prezenţi la lansarea cărţii, unde au ascultat, în interpretarea actorului Mihai Baranga, una dintre cele şapte poveşti din cartea lansată special pentru ei.

„Fiecare dintre noi avem puterea de a ne ajuta semenii. Cumpărând această carte de poveşti, cu toţii avem posibilitatea de a ajuta 240 de copii să cunoască magia Crăciunului, să scriem împreună povestea sărbătorilor lor”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mona Matei.

În cadrul târgului de Crăciun „Bucharest Christmas Market” din Piaţa Universităţii, care se va deschide sâmbătă, municipalitatea a pus la dispoziţia Asociaţiei SOS Satele Copiilor o căsuţă de unde vizitatorii pot achiziţiona volumul de poveşti.

Tot la căsuţa organizaţiei va fi amplasat „un brăduţ al dorinţelor”, împodobit cu steluţe în care copiii i-au scris lui Moş Crăciun ce îşi doresc.Vizitatorii care vor să se implice, pot alege o steluţă din brad şi pot face o donaţie pentru copiii defavorizaţi.

Prin această campanie, tuturor li se oferă prilejul de a fi Moş Crăciun pentru copiii din SOS Satele Copiilor România şi de a simţi bucuria unică de a dărui. Astfel, vizitatorii sunt invitaţi la căsuţa SOS pentru a sprijini organizaţia să ofere celor 240 de copii o familie unde aceştia cresc, se dezvoltă şi se bucură de clipele frumoase ale copilăriei.

Totodată, la Casa lui Moş Crăciun se pot face donaţii de cărţi şi jucării, zilnic, până pe 26 decembrie, organizatorii amenajând o urnă specială pentru campania umanitară.

SOS Satele Copiilor România este membră a SOS Children’s Villages International, reţea caritabilă prezentă în 133 de ţări. În România, asociaţia ocroteşte şi sprijină peste 1.000 de copii, care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiei lor biologice.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân