Cum te relaxezi în septembrie, în Bucureşti

Luna septembrie vine cu o oferă muzicală generoasă, fanii putând să-i admire în concert, live, pe Asaf Avidan, LP (Laura Pergolizzi), Goran Bregovic, Within Temptation , dar şi pe numeroşi artişti români.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum te relaxezi în septembrie, în Bucureşti

Luna septembrie vine cu o oferă muzicală generoasă, fanii putând să-i admire în concert, live, pe Asaf Avidan, LP (Laura Pergolizzi), Goran Bregovic, Within Temptation , dar şi pe numeroşi artişti români, potrivit ONE

ARTmania Bucharest Blast la Arenele Romane

Primul eveniment din seria ARTmania Bucharest Blast va avea loc sâmbătă, 3 septembrie 2016, la Arenele Romane din Bucureşti, unde vor concerta Within Temptation, Agent Fresco, Mutiny on The Bounty şi Sinoptik.

Within Temptation, trupă celebră pentru show-urile extravagante, revine la Bucureşti după patru ani şi un album distanţă.
Agent Fresco reprezintă Islanda la ARTmania Bucharest Blast şi vor susţine aici un concert vulcanic cu influenţe jazz, pop, rock şi hardcore.

Proiectul Mutiny on The Bounty vine din Luxemburg, iar după ce a câştigat multe Grammy-uri promite să devină headliner la cea de-a zecea ediţie ARTmania Bucharest Blast.
Biletele costă între 120 lei şi 180 lei.

Balkanik Festival 2016 la Grădina Uranus

Cea de-a 6-a ediţie Balkanik Festival va avea loc în perioada 9-11 septembrie 2016, în Grădina Uranus.
Line-up Balkanik Festival 2016

  • Antwerp Gypsy Ska Orkestra
  • Band of Gypsies
  • Bollywood Masala Orchestra
  • Cumbus Cemaat
  • Omar Souleyman
  • Orange Blossom

Pe lângă concerte, Balkanik Festival va însemna o experienţă completă de festival ca o vacanţă de vară prelungită în mijlocul Bucureştiului, prin activităţile din timpul zilei, care includ un târg meşteşugăresc, ateliere şi demonstraţii, expoziţii de fotografie, pictură şi sculptură, spectacole de dans, circ şi joc cu focul, bucătărie cu scofeturi balcanice şi o mulţime de zone neconvenţionale de lounge.

Travka I Lucia la Casa Universitarilor

Travka va susţine un concert acustic în cadrul seriei Backyard Acoustic Season, pe data de 15 septembrie 2016, la Casa Universitarilor, începând cu ora 19:00. Alături de Travka va concerta şi Lucia.

Biletele costă între 30 şi 50 de lei.

Travka au păşit pe scena alternativă românească în 2002. Prin concerte pline de energie şi o lirică deosebită, trupa a cucerit definitiv un public fascinat de forţa acordurilor rock împletite cu poezia provocatoare a versurilor. Au participat la cele mai mari festivaluri de muzică din România, au avut numeroase apariţii pe micul ecran şi au fost aclamaţi de presa de specialitate. Lansând deja trei albume fundamentale pentru rock-ul alternativ autohton, Travka continuă să experimenteze şi să exploreze noi şi noi orizonturi muzicale.

Full Moon Live la Arenele Romane

LP şi Asaf Avidan vor fi headlinerii evenimentului Full Moon Live. Pe scenă vor urca şi Moonlight Breakfast, Yelllow, Lucia şi Imagination Orchestra. Evenimentul se va desfăşura la Arenele Romane din Bucureşti, în weekend-ul 16 – 17 septembrie.

LP cântă rock, pop, indie rock, indie pop şi alternative rock. Descoperită de solistul trupei Cracker, David Loewry, şi-a produs alături de el în 2001 primul album intitulat “Heart-Shaped Scar”. În postura de compozitoare a scris, printre mulţi alţii, pentru Rihanna, Christina Aguilera şi Cher. Hit-ul care a propulsat-o peste hotarele americane este “Lost on you”, lansat în iunie 2016. Alături de single-ul “Muddy Waters”, vor face parte din cel de al patrulea album anunţat semnat de LP.
Asaf Avidan şi-a croit drum prin lume cu o serie de concerte acustice, concept cu care a venit şi în România în 2014. Israelianul cu bunici români a fost foarte încântat să viziteze locurile în care ar fi putut trăi şi unde ar fi putut avea o altă viaţă.

TriBut Fest la Arenele Romane

Prima ediţie de TriBut Fest – festivalul trupelor tribute, se va desfăşura în perioada 17-18 septembrie 2016 la Arenele Romane. Structurat pe două seri tematice, TriBut Fest se prezintă cu un line-up format din cele mai bune trupe tribut din România, dar şi de peste hotare.

Seara de 17 septembrie este dedicată pop-rockului. Line-up-ul este format din Speak Floyd, trupa tribut Pink Floyd, italienii de la Sneakers care formează bandul tribut Depeche Mode, Publika, trupa care ne va duce în lumea U2 şi INXS şi Abba Mia, noul proiect român care aduc un omagiu uneia dintre cele mai populare trupe din toate timpurile, Abba.
Seara de 18 septembrie este pentru Monsters of Rock. Pe scena de la Arenele Romane vor urca Trooper care vor pregăti un setlist integral Iron Maiden, The R.O.C.K aduc sunetul unic şi atitudinea rockerilor de la AC/DC, clujenii de la Masterpiece sunt bandul tribute Metallica şi vor interpreta piesele regilor metalului, iar Domination, singura trupă tribute Pantera din România va zgudui la rândul ei seara.

Bucharest Jazz Festival

În această toamnă, oraşul Bucureşti va răsuna pe ritmuri de jazz la cea de-a V-a ediţie a festivalului Bucharest Jazz Festival, organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, care se va desfăşura în perioada 19 – 25 septembrie 2016, în Piaţa George Enescu şi la Hanul Gabroveni.

Noul director artistic al festivalului este celebra cântăreaţă de jazz Teodora Enache, după ce mandatul de trei ani al muzicianului Lucian Ban a luat sfârşit.

Bucharest Jazz Festival continuă şi anul acesta tradiţia evenimentelor care pun jazz-ul în centrul preocupărilor culturale ale bucureştenilor. Astfel, pe lângă cele 5 seri de concerte, în cadrul cărora vor urca pe scenă artişti naţionali şi internaţionali de renume, vor avea loc pe toată perioada festivalului evenimente conexe precum lansări şi expoziţii, ce vor pune sub o altă lumină întreaga industrie a muzicii jazz. De asemenea, continuă Programul New Jazz Works – lansat anul trecut la iniţiativa lui Lucian Ban, care are ca scop comisionarea unor noi opere de jazz, încurajând astfel muzicienii din România să propună noi creaţii inovatoare scrise pentru un ansamblu de 2 până la 10 muzicieni.

RadiRo Festival 2016 la Sala Radio

A treia ediţie a festivalului RadiRo va avea loc în perioada 24 septembrie – 1 octombrie 2016, la Sala Radio. Vor evolua pe scena festivalului ansambluri radio care au scris istorie în dialogul special dintre radio şi muzica clasică în ultima jumătate de secol: Orchestra Simfonică Radio din Norvegia, Orchestra Simfonică Radio MDR din Leipzig, Orchestra Simfonică Radio ORF din Viena, BBC Concert Orchestra şi, gazda evenimentului, Orchestra Naţională Radio.

Festivalul Baro Foro 2016 la Arenele Romane

Goran Bregovic şi Wedding and funeral orchestra vor concerta la Bucureşti, pe data de 30 septembrie, la a doua ediţie a festivalului intercultural, „Baro Foro”, la Arenele Romane din Bucureşti. La cererea publicului, Goran se întoarce în România alături de orchestra sa pentru a crea un show de senzaţie, care va purta fanii prin toate albumele şi hiturile care l-au făcut celebru.

Festivalul intercultural “Baro Foro”, aflat la a doua ediţie, îşi propune să aducă în faţa publicului român spectacole cu artişti din diverse zone ale Europei pentru a dovedi că muzica nu pune bariere ci dimpotrivă, le dărâmă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Căştile audio şi deteriorarea auzului
Căştile audio şi deteriorarea auzului
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”