Colin Farrell, alături de homosexuali!

Starul hollywoodian, în vârstă de 38 de ani, le-a cerut compatrioţilor lui să sprijine drepturile comunităţii gay, dezvăluindu-le că are un motiv foarte important să le ceară acest lucru - fratele lui mai mare, Eamon Jr., este homosexual şi este căsătorit cu artistul Stephen Mannion.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Colin Farrell, alături de homosexuali!

Actorul irlandez Colin Farrell a susţinut cauza homosexualilor din Irlanda într-o scrisoare publică, în care i-a îndemnat pe compatrioţii lui să voteze pentru legalizarea căsătoriilor gay, informează contactmusic.com, citat de Mediafax.

Starul hollywoodian, în vârstă de 38 de ani, le-a cerut compatrioţilor lui să sprijine drepturile comunităţii gay, dezvăluindu-le că are un motiv foarte important să le ceară acest lucru – fratele lui mai mare, Eamon Jr., este homosexual şi este căsătorit cu artistul Stephen Mannion.

Într-o scrisoare plină de emoţie, publicată în cotidianul irlandez Sunday World, Colin Farrell a spus că fratele său a avut o viaţă dificilă pentru că este homosexual, fiind agresat în copilărie pentru faptul că era diferit. Totodată, starul irlandez a îndemnat guvernul irlandez să legalizeze căsătoriile gay.

„Fratele meu Eamon nu a ales să fie gay. Însă a fost întotdeauna mândru de cine era. Mândru şi sfidător şi, desigur, provocator. Chiar şi atunci când ceilalţi îl acopereau cu lovituri de pumn şi îl ridiculizau, îl ironizau şi făceau din el ţinta bătăilor de joc, el şi-a păstrat integritatea şi demnitatea, în faţa cruzimii care se abătea asupra lui”, a scris Colin Farrell în acea scrisoare publică.

Deşi Eamon continuă să locuiască alături de soţul lui în Dublin, actorul în vârstă de 38 de ani a dezvăluit faptul că cei doi au fost nevoiţi să călătorească în Canada pentru a se căsători.

„De aceea este o chestiune personală pentru mine. Faptul că fratele meu a fost obligat să plece din Irlanda pentru a-şi îndeplini visul de a se căsători este pur şi simplu nebunesc. E ceva complet nebunesc”, a spus acesta.

„A venit vremea să facem dreptate. Înregistraţi-vă şi votaţi anul viitor pentru ca fiecare voce individuală să poată fi auzită”, a adăugat starul irlandez.

Potrivit unui sondaj realizat în luna octombrie de Irish Times, peste 67% dintre irlandezi se pronunţă în favoarea legalizării căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex. Următoarele alegeri vor avea loc în Irlanda în 2015.

„Cât de des avem şansa de a face istorie? Nu doar pe plan personal. Familial. Social. Comunal. Global. Lumea întreagă ne va privi. Vom avea şansa de a da un exemplu. Să conducem oamenii spre lumină”, a adăugat Colin Farrell.

Actorul irlandez, care este cunoscut pentru rolurile sale din filme precum „Cabina Telefonică/ Phone Boot” (2002), „Raport special/ Minority Report” (2002), „Alexandru/ Alexander” (2004), „Lumea nouă” (2005), a primit un Glob de Aur pentru rolul interpretat în „In Bruges” (2008).

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”