Cirque du Soleil, o experienţă pe care trebuie să o bifezi într-o viaţă!

Cine nu a auzit de mega show-ul Cirque du Soleil, este invitat să se convingă de spectacolul grandios în perioada 29 ianuarie – 1 februarie 2015.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cirque du Soleil, o experienţă pe care trebuie să o bifezi într-o viaţă!

Cine nu a auzit de mega show-ul Cirque du Soleil, este invitat să se convingă de spectacolul grandios în perioada 29 ianuarie – 1 februarie 2015.

Cirque du Soleil ajunge în România pentru a treia oară, de această dată cu reprezentaţii fabuloase din piesa Quidam, care prezintă 11 numere pe durata a peste două ore, cu o pauză de 20 de minute la jumătate.

Spectacolul Quidam prezintă povestea tinerei Zoé, care se plictiseşte; părinţii ei, distanţi şi apatici, o ignoră. Viaţa ei şi-a pierdut orice sens. În încercarea de a umple golul din existenţa sa, ea alunecă într-o lume imaginară – lumea Quidam – unde întâlneşte personaje care o încurajează să-şi dea frâu liber spiritului.

Pentru bilete intraţi pe www.eventim.ro.

Cum ia naştere un show Cirque Du Soleil?

Geneza unui nou spectacol durează între 36 şi 50 de luni. Următoarea creaţie marca Cirque du Soleil, bazată pe blockbusterul Avatar, este deja în lucru.

Co-produs de regizorul James Cameron, show-ul urmează a fi lansat în Montreal în luna decembrie a anului viitor, pentru a coincide cu lansarea cinematografică a continuării peliculei cu acelaşi nume.


Dezvoltarea oricărui nou spectacol Cirque du Soleil costă în medie aproape 25 de milioane de dolari.

După ce se schiţează povestea de la baza showului, sunt angajaţi aproximativ 200 de noi colaboratori.

Figurile acrobaţilor sunt recreate cu ajutorul unei imprimante 3D, astfel încât designerii vestimentari să creeze costume adaptate specific interpretului fiecărui rol.

Încălţămintea (în general, sunt preferaţi pantofii de wrestling) e produsă în atelierele circului, iar atelierele vestimentare Cirque du Soleil produc anual costume ce folosesc peste 21 de kilometri de ţesături, aproape cât diametrul Bucureştiului.

Repetiţiile fizice încep în medie cu şase luni înaintea premierei noii producţii. Majoritatea showurilor Cirque du Soleil au o distribuţie preponderent masculină, 60-70% dintre artişti fiind bărbaţi. Vârsta medie a angajaţilor Circului este de 34 de ani.

Cirque du Soleil – de la 20 de artişti de stradă la 4.000 de angajaţi!

Istoria Cirque du Soleil a început în 1984, de la un grup de 20 de artişti de stradă. Astăzi este o importantă organizaţie cu sediul în Québec, ce oferă divertisment de înaltă ţinută artistică. Compania are 4000 de angajaţi, incluzând mai mult de 1200 de artişti din aproape 50 de ţări diferite. Peste 100 de milioane de spectatori din aproape 300 de oraşe din aproape 40 de ţări de pe şase continente s-au lăsat uimiţi şi încântaţi până acum de Cirque du Soleil. Mai multe informaţii despre Cirque du Soleil sunt disponibile pe www.cirquedusoleil.com.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”