Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Cele mai

Caută în:

Chef Florin Dumitrescu lansează cartea despre bucătăria românească modernă „Româneşte. Punct şi de la capăt„

Chef Florin Dumitrescu a lansat a doua sa carte de bucate, Româneşte. Punct şi de la capăt, marcând o dublă premieră pentru gastronomia românească. Este prima oară când un chef publică o carte despre bucătăria românească modernă, dar şi prima oară când un chef cu 3 stele Michelin semnează prefaţa pentru o carte a unui autor român. 
Cartea va fi disponibilă timp de 2 luni exclusiv în magazinele Lidl din ţară, la preţul de 49,99 de lei.

Chef Florin Dumitrescu prezintă în noua sa carte peste 60 de reţete româneşti culese din toată ţara şi adaptate la vremurile moderne conform viziunii sale. Româneşte. Punct şi de la capăt ilustrează astfel povestea gastronomică a României, pe care autorul a descoperit-o în călătoriile sale culinare prin diferite regiuni ale ţării.

Colecţia de reţete autohtone îşi propune să reprezinte o inspiraţie pentru bucătarii români, dar şi pentru oamenii care gătesc acasă tradiţional. „Bucătăria românească are multe de spus. Şi cred că noi toţi, atât noul val de bucătari tineri, care deja aduc schimbări în peisajul culinar românesc, cât şi orice om care găteşte cu bucurie acasă, putem să păstrăm gustul autentic al preparatelor noastre şi să prezentăm lumii bucătăria românească într-o nouă formă,” spune Chef Florin Dumitrescu.

Cartea este împărţită în patru capitole – Aperitive, Ciorbe, Feluri principale şi Deserturi – şi cuprinde reţete clasice româneşti, adaptate cu creativitate la vremurile noastre, în viziunea lui Chef Florin Dumitrescu. Cele patru capitole se bucură de aprecierea unor importanţi chefi care semnează câte un citat pentru fiecare dintre acestea: Gheorghe Vătafu, Cristian Broglia, Henrik Sebok, Richard Hawke.

Prefaţa primei cărţi despre bucătăria românească modernă este semnată de celebrul chef francez Yannick Alleno, unul dintre cele mai importante nume din scena mondială de fine dining şi deţinător a 3 stele Michelin. „(…) Într-adevăr, sunt tare impresionat să văd că bucătăria românească a progresat în aceşti ultimi ani. Totul este bine gândit – aromele, partea vizuală şi chiar selecţia ingredientelor – pentru a descoperi o adevărată identitate culinară, (…)” spune Chef Yannick Alleno în prefaţă.

Fiecare dintre preparatele din carte este prezentat împreună cu povestea sa, iar printre cele mai inedite se numără balmoşul, specific bucătăriilor din Bucovina, storceagul, descoperit în gospodăriile pescarilor, sau laptele de bou, descoperit în Ţara Moţilor în căutarea reţetelor autentic româneşti pe care Lidl să le transforme în preparate Cămara Noastră.

Lansarea cărţii Româneşte. Punct şi de la capăt are loc la Sibiu, distins anul acesta cu titlul Regiune Gastronomică Europeană 2019, datorită tradiţiilor culinare foarte bine păstrate, dar şi diversităţii influenţelor culturale locale. Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, susţinut de Lidl, şi promovat de Chef Florin Dumitrescu, în calitate de ambasador al acestuia, este o oportunitate de a face cunoscută regiunea la nivel european prin produsele tradiţionale şi locale, pe care autorul le-a înscris, de asemenea, în cartea sa.



Citește și:
O mutaţie genetică face ca oamenii să se simtă odihniţi după doar 6 ore de somn
Cercul vicios al platformelor social-media: produc stres, apoi dependenţă
Merele şi ceaiul verde protejează împotriva cancerelor şi bolilor de inimă
7 noi produse româneşti din carne sunt recunoscute pentru calitatea lor
Exclusiv Online - 02.09.2019
Citește pe descopera.ro
DEZINFECTANT extrem de eficient inventat de cercetătorii români DEZINFECTANT extrem de eficient inventat de cercetătorii români
EPIDEMIOLOG chinez: „Coronavirusul poate BÂNTUI Europa pentru următorii doi ani” EPIDEMIOLOG chinez: „Coronavirusul poate BÂNTUI Europa pentru următorii...
Berbec Berbec 21 March - 20 April

Luna aprilie este favorabilă întâlnirilor, discuţiilor de afaceri şi chiar schimbărilor, dacă le aveţi în plan. În cazul în care aveţi temeri legate de un examen, de orice natură ar fi acesta...citește mai departe

×

Gandul.ro
ULTIMA CINĂ. A murit  într-un spital, conectată la un aparat de ventilație, fără să știe că noul coronavirus îi răpise deja copiii. ULTIMA CINĂ. A murit într-un spital, conectată...
TRATAMENTUL pentru coronavirus care i-a...
ALERTĂ. Un nou studiu relevă care sunt...
ApropoTv.ro
Cumpărături „esenţiale” în timpul pandemiei Cumpărături „esenţiale” în timpul...
Reclamele adaptate perioadei de coronavirus
Alerta Sănătăţii: OMS trimite informaţii...
Go4it.ro
Aplicaţiile care nu trebuie să lipsească de pe niciun telefon în 2020! Merg şi pe iOS şi pe Android şi îţi pot salva mult timp Aplicaţiile care nu trebuie să lipsească...
Cum să îţi plăteşti facturile de la...
Dr. Ian Lipkin, EXPERT în epidemii la nivel...
ProMotor.ro
ȘOFERIȚA i-a tușit în față și l-a scuipat pe polițist. Reacția bărbatului este uimitoare ȘOFERIȚA i-a tușit în față și l-a...
Gestul care a INTRIGAT internetul. De ce...
Aceasta este cea mai BUNĂ mașină pentru...
Descopera.ro
De ce BULGARIA nu mai are morţi de CORONAVIRUS de o săptămână De ce BULGARIA nu mai are morţi de CORONAVIRUS...
EPIDEMIOLOG chinez: „Coronavirusul poate...
Un VIRUS mai fatal decât COVID-19 a apărut...
ULTIMA ORĂ
Prinţesa Maria Teresa a Spaniei, primul membru al unei Case Regale care a murit din cauza noului coronavirus

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul SC TITLURI QUALITY S.R.L .