Centrul de Prevenţie şi Control al Bolilor, ghid pentru redeschiderea şcolilor, în contextul COVID-19

Centrul de Prevenţie şi Control al Bolilor a publicat un ghid detaliat cu recomandările pentru redeschiderea şcolilor în siguranţă.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Centrul de Prevenţie şi Control al Bolilor, ghid pentru redeschiderea şcolilor, în contextul COVID-19
FOTO: shutterstock / Centrul de Prevenţie şi Control al Bolilor, ghid pentru redeschiderea şcolilor, în contextul COVID-19
Centrul de Prevenţie şi Control al Bolilor a publicat un ghid detaliat cu recomandările pentru redeschiderea şcolilor în siguranţă, astfel încât experienţa să fie una sigură atât pentru copii, cât şi pentru părinţi şi cadrele şcolare.
 
În urma unui comunicat de presă aflăm că CDC a publicat un nou ghid care să încurajeze redeschiderea şcolilor în siguranţă, în toamnă. Noile instrumente şi resurse asigură că acest proces va fi unul sigur atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, astfel încât nimeni să nu experimenteze forme severe de COVID-19.
Bineînţeles, comunicatul de presă a stârnit controverse, deoarece Federaţia Americană a Profesorilor consideră acest ghid mult prea politic.
 
”COVID-19 este o nouă boală despre care învăţăm câte ceva în fiecare zi. Pentru că şi Centrul de Prevenţie şi Control al Bolilor învaţă tot mai multe despre această boală, vom continua să actualizăm ghidul, resursele şi instrumentele necesare pentru a ne asigura că oferim cele mai bune date pentru a ajuta la încetinirea şi chiar stoparea răspândirii virusului COVID-19”, a spus purtătorul de cuvând al CDC.

Copiii, mai puţin predispuşi riscului de infectare cu noul coronavirus?

”Din ceea ce am văzut până acum, copiii sunt mai puţin predispuşi să răspândească virusul”, menţionează Dr. Amesh Adalja, fizician de boli infecţioase.
Dr. Matthew Heinz, medic internist din Tucson, Arizona, precizeaz că specialiştii încă încearcă să-şi dea seama cum răspândesc copiii noul coronavirus.
 
Atunci când mai multe grupuri se adună la un loc, indiferent de vârstă, există un risc mai mare de transmitere a virusului. Potrivit lui Heinz, un studiu recent sugerează că persoanele cu vârste între 10 şi 19 ani răspândesc virusul la fel de mult ca adulţii. Chiar dacă cei mici răspândesc mai greu virusul, odată cu redeschiderea şcolilor sunt necesare noi reguli.
 
Ca o şcoală să se redeschidă o regiune trebuie să aibă în ultimele două săptămâni înainte de redeschidere un număr redus de infectări. Al doilea factor pe care şcolile trebuie să-l ia în calcul este purtarea măştilor de protecţie, distanţarea fizică şi activităţile în aer liber. De asemenea, trebuie luat în calcul traseul pe care cei mici îl au în şcoli, când merg la magazin sau cantina şcolii, astfel încât să nu se intersecteze. Un alt criteriu ar fi acela al testării în cazul în care există suspiciuni sau dacă sunt prezente simptome uşoare, cel mic să rămână în carantină.
 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”