Ce oraş este cel mai vizitat de pe glob?

Europa a pierdut supremaţia celui mai vizitat oraş din lume. Acum destinaţia vânată de turişti se află în Asia. Iar pe locurile 2 şi 3 sunt încă Paris & Londra
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ce oraş este cel mai vizitat de pe glob?
Ce oraş este cel mai vizitat de pe glob?, foto 123rf.com

Din ce în ce mai mulţi oameni consideră călătoriile ca investiţii în dezvoltarea personală. Astăzi, pare mai facil ca oricând să călătoreşti indiferent de bugetul pe care îl ai, lumea este la un click distanţă. Şi totuşi, care este cel mai vizitat oraş din lume la ora actuală?

În acest an, Indexul Global Mastercard de Destinaţii Urbane dezvăluie că Bangkok rămâne destinaţia nr. 1 în lume, cu peste 22 de milioane de turişti care au apelat la servicii de cazare. Parisul şi Londra ocupă locurile 2 şi 3, respectiv ambele depăşind 19 milioane de turişti acomodaţi. Cele 10  oraşe din top au înregistrat în 2018 un număr mai mare de turişti decât în anul precedent, cu excepţia Londrei, care a scăzut cu aproape 4%.

Creşte interesul turiştilor pentur Tokyo, deşi este un oraş scump

Previziunile pentru anul 2019, oferite de studiu, indică o creştere generală, în mod special pentru capitala Japoniei, Tokyo, oraş de la care se aşteaptă cea mai mare creştere a numărului de turişti acomodaţi.

Unde îşi cheltuie turiştii cei mai mulţi bani?

În cazul sumei cheltuite de turişti în timpul unei şederi, Dubai este în topul listei, unde turiştii cheltuie în medie 553 dolari pe zi. Makkah, Arabia Saudită, abia intrat în top 10 anul trecut, rămâne pe locul 2 pentru al doilea an consecutiv la acest capitol.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”