Ce destinaţie de vacanţă cucereşte tot mai mulţi români

Israelul este o destinaţie excelenţă de cuplu sau de explorat în doi sau chiar single. Ţara acesta este preferată în special de turiştii sub 45 de ani.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ce destinaţie de vacanţă cucereşte tot mai mulţi români
Ce destinaţie de vacanţă cucereşte tot mai mulţi români, foto Ministerul Turismului din Israel/Shutterstock

Aproape 80.000 de turişti români au vizitat Israelul în primele 8 luni ale anului, în creştere cu 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform datelor înregistrate de Ministerul Turismului din Israel. Până la finalul anului, Ministerul previzionează aproximativ 130.000 turişti români în Israel şi 4,5 milioane de turişti din toată lumea.

„În continuare România înregistrează una dintre cele mai mari creşteri din regiune, peste 5000 de turişti români vizitând Israelul în fiecare lună, chiar şi în timpul sezonului cald. Mai mult, România rămâne a doua ţară din regiune ca număr de turişti în Israel după Polonia şi continuă să înregistreze creşteri de două cifre de la lună la lună. Scopul nostru este acela de a convinge turiştii români să vadă şi celelalte atracţii ale Israelului dincolo de locurile religioase” a declarat Ksenia Kobyakov, Director pentru devoltarea de noi pieţe în cadrul Ministerului Turismului din Israel. Ruta Bucureşti – Tel Aviv este, din această vară, una dintre cele mai aglomerate pentru turismul românesc. 8 companii aeriene au zboruri zilnice şi săptămânale între Bucureşti şi Tel Aviv. Preţul unui zbor începe de la 50 euro, iar durata zborului este de doar 2,5 ore.

Boom turistic în 2019 datorat concursului Eurovision şi Paradei Gay

Peste 10.000 de turişti au vizitat Tel Aviv-ul cu ocazia concursului Eurovision şi nu mai puţin de 45.000 de turişti au participat la cea mai mare paradă a comunităţii gay din Orientul Mijlociu.
Deşi comunitatea creştină rămâne majoritară în distribuţia religioasă a turiştilor care ajung în Israel, atenţia Ministerului Turismul din Israel s-a orientat în ultimii ani asupra turiştilor care nu vin în pelerinaj sau exclusiv pentru locurile sfinte.
Locurile sfinte rămân bonusul oricărei vacanţe în Israel, însă destinaţia oferă şi foarte multe experienţe actuale: shopping, cină la restaurante de lux, cazarea în boutique hoteluri sau în hoteluri de brand etc. De altfel, şi statisticile Ministerului Turismului din Israel reliefează faptul că 26% dintre turiştii care călătoresc în Israel ajung aici pentru călătorii şi pentru explorat, în timp ce doar 19% vin aici pentru pelerinaje.
 

Ruta Bucureşti – Tel Aviv este, din această vară, una dintre cele mai aglomerate pentru turismul românesc. 8 companii aeriene au zboruri zilnice şi săptămânale între Bucureşti şi Tel Aviv. Preţul unui zbor începe de la 50 euro, iar durata zborului este de doar 2,5 ore.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”