Atentie! Miroase a creier incins!

Conrad Gessner, un respectat savant elvetian, ar fi fost, se pare, primul care a tras semnalul de alarma cu privire la efectele suprasolicitarii informationale – fenomenul pe care oamenii de stiinta ai vremurilor noastre il numesc “brain overload”.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Atentie! Miroase a creier incins!
Atentie! Miroase a creier incins!

Conrad Gessner, un respectat savant elvetian, ar fi fost, se pare, primul care a tras semnalul de alarma cu privire la efectele suprasolicitarii informationale – fenomenul pe care oamenii de stiinta ai vremurilor noastre il numesc „brain overload”.

 

El a descris, intr-una dintre lucrarile sale, felul in care societatea ii copleseste pe oameni cu informatii si faptul ca aceasta abundenta extrema ar fi atat „generatoare de confuzie, cat si daunatoare” pentru mintea umana.

Peste timp, temerile savantului elvetian au tot „reverberat” in lucrari stiintifice si in mass-media, pana la recentele rapoarte asupra riscurilor fara precedent ale vietii intr-un mediu digital mereu „on”. Nu conteaza ca Gessner nu s-a folosit de email niciodata, fiind complet „ignorant” in ceea ce priveste computerele; si asta nu pentru ca ar fi fost tehnofob, ci pentru simplul motiv ca a murit in 1565.

 

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Cum apelati la contraceptia de urgenta?
Cum apelati la contraceptia de urgenta?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”