Analia Selis şi Tango Simfonic la Sala Radio

Celebra cântăreaţă de origine argentiniană revine în atenţia publicului printr-un spectacol de tango simfonic la Sala Radio din Bucureşti.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Analia Selis şi Tango Simfonic la Sala Radio
Analia Selis, foto PR

Ritmuri de tango, parfum de Argentina, sonoritatea inedită a bandoneón-ului şi vocea ANALIEI SELIS, toate acestea sunt ”ingredientele” concertului programat miercuri, 20 martie (19.00), la Sala Radio,  în cadrul celei de-a doua ediţii a proiectului TANGO SIMFONIC, ce poartă titlul Milonga de mis amores. Cunoscuta solistă argentiniană propune o abordare autentică a tangoului şi a valsurilor argentiene – aranjamentele fiind realizate pentru orchestră de cameră, bandoneón şi voce.

Evenimentul se va derula alături de Orchestra de Carmeră Radio, dirijată de JOZSEF HORVATH, cu participarea talentatului bandoneonist argentinian OMAR MASSA şi a pianistului şi compozitorului JULIAN CAEIRO (care semnează şi aranjamentele muzicale).


Repertoriul concertului va include creaţiile unor compozitori de tango celebri, precum Astor Piazzolla, Carlos Gardel, Anibal Troilo, Mariano Mores, Sebastian Piana, dar concertul va aduce pe scenă şi tangoul interbelic românesc. Prima ediţie a proiectului ”Tango Simfonic” iniţiat de Analia Selis s-a derulat între 2015 şi 2018 şi s-a bucurat de un mare succes pe scenele din România şi din străinătate, toate concertele fiind sold-out.

Dirijorul JÓZSEF HORVÁTH , foto Nicu Cherciu

Ca dirijor invitat, JÓZSEF HORVÁTH a condus orchestrele filarmonicilor din ţară, a fost aplaudat la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio, Orchestrei de Cameră Radio şi Orchestrei Simfonice RTVE din Madrid şi a dirijat, de asemenea, la Opera Naţională Bucureşti, Opera Naţională Iaşi, Opera Naţională Timişoara, Opera Braşov, Opera Naţională din Budapesta. A fost iniţiatorul şi directorul artistic al Festivalului Internaţional Liszt 200, organizat la Opera Maghiară din Cluj, în 2011. La Gala Premiilor Operelor Naţionale din 2016, i s-a acordat „Premiul pentru cel mai bun dirijor”, pentru premierele derulate sub bagheta sa la cele două opere clujene.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”