Afrodisiace naturale: scorţişoara, aroma de mentă şi seminţele de dovleac

Scăderea apetitului sexual nu se tratează neapărat cu medicamente sau suplimente din farmacii, ci există unele remedii surprinzătoare şi la îndemână, precum aroma de mentă, scorţişoară şi seminţele de dovleac.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Afrodisiace naturale: scorţişoara, aroma de mentă şi seminţele de dovleac
Afrodisiace naturale: scorţişoara, aroma de mentă şi seminţele de dovleac

Scăderea apetitului sexual nu se tratează neapărat cu medicamente sau suplimente din farmacii, ci există unele remedii surprinzătoare şi la îndemână, precum aroma de mentă, scorţişoară şi seminţele de dovleac, informează Mediafax.
 

  • Săpunul sau şamponul cu aromă de mentă

Sporeşte gradul de stimulare, dar şi plăcerea şi intensitatea actului sexual. Trebuie însă alese produsele naturale, cu extract de mentă, cele care conţin doar parfum şi chimicale neavând acest efect.

  • Scorţişoara

S-a demonstrat că acest condiment sporeşte libidoul în timp iar, la femei, reduce riscul de infecţii urinare. Acest efect este determinat de proprietăţile scorţişoarei de a scădea glicemia până la un nivel normal, stimulând astfel circulaţia sângelui. Prin urmare, controlarea glicemiei înseamnă şi o viaţă sexuală mai bună.

  • Seminţele de dovleac

Au un conţinut ridicat de zinc, care sporeşte fertilitatea, dar şi libidoul. De aceea şi stridiile, bogate în acest mineral, sunt considerate afrodisiace.

  • Ginkgo Biloba

Aceste ierburi îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi combat efectele adverse pe care le pot avea unele antidepresive asupra potenţei. Este recomandată o cantitate de 40 – 80 de miligrame, administrată de două ori pe zi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Stresul si refluxul gastro-esofagian
Stresul si refluxul gastro-esofagian
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”