6 luni de casting pentru Poveste de dragoste

Raluca Aprodu este Aprilia în Poveste de dragoste – din 27 noiembrie în cinematografe
  • Publicat:
  • Actualizat:
6 luni de casting pentru Poveste de dragoste

Raluca Aprodu este Aprilia în Poveste de dragoste – din 27 noiembrie în cinematografe

O tânără actriţă la început de drum. Nesigură, sensibilă şi totodată puternică. Acesta este personajul pe care Raluca Aprodu îl interpretează în Poveste de dragoste, primul love story românesc ce urmează a se lansa în cinematografele din România pe 27 noiembrie.

Castingul pentru Poveste de dragoste a durat 6 luni. “Trebuia să aleg doi oameni care să se potrivească unul cu celălalt, să empatizeze, să transmită mesajul pe care eu îl doresc. Este cel mai important lucru pentru ca o poveste dragoste să fie credibilă”, povesteşte regizorul Cristina Iacob. Primul actor ales în urma castingului a fost Raluca Aprodu, cunoscută publicului românesc de la tv şi de pe scenele teatrelor bucureştene. “Am idealizat, aşa cum tindem toţi să idealizăm. Pentru rolul principal feminin căutam o fată frumoasă, talentată, sensibilă, care să transmită şi emoţie şi putere. ”

>, povesteşte Raluca Aprodu care spune despre Aprilia că este “o fată tânără, căreia viaţa îi deschide multe drumuri. O fată inocentă, care se învârte, ca şi mine, în lumea artiştilor, o lume destul de dură.”

Căutările au continuat pentru personajul lui Sebastian: “Problema nu era că nu găseam un actor bun. Problema era că nu găseam un actor care să se potrivească cu înălţimea Ralucăi, fizionomia, atitudinea ei. L-am găsit pe Dragoş Bucur care m-a refuzat la început, care nu acrezut că personajul poate fi pentru el. Am continuat căutările şi m-am întors tot la Dragoş, convinsă fiind că fără el nu pot să fac filmul”, spune Cristina Iacob.

Mai multe detalii despre castingul Poveste de dragoste găsiţi aici: https://youtu.be/jRSVW99OYQU

Poveste de dragoste este primul love story românesc. Nu este prima noutate pe care filmul o aduce în peisajul românesc: Poveste de dragoste are parte de primul poster animat, pe care îl puteţi vedea aici: https://youtu.be/Rfwo0WyJ2Js . Posterul a fost creat de SafeFrame, un studio de efecte vizuale şi animaţie premiat internaţional. Printr-o combinaţie de experienţă tehnică şi artistică, studioul are abilităţile necesare producţiilor mari de film, de la concept, storyboard şi supervizare pe set până la stereografie şi animaţie 3D.

Costumele au fost create special pentru acest film de Doina Levintza. Aprilia schimbă peste 10 ţinute de basm, completând atmosfera de poveste pe care o creează filmul.

Poveste de dragostea rulat în premieră internaţională în cadrul Festivalului Filmului de Dragoste de la Mons, unde a fost selectat în competiţia internaţională. Deasemenea, lungmetrajul a fost selectat la Festivalul Internaţional de Film de la Montreal şi în cadrul celei de-a 20-a ediţia a Festivalului Internaţional de Film Portobello. Sâmbătă, 24 octombrie, filmul va fi proiectat la Miami, în cadrul Focus on Romania Film Festival – Ft. Lauderdale Waves 2015.

Lungmetrajul “Poveste de dragoste”este un film despre iubirea dintre doi tineri artişti din zilele noastre. În preajma sărbătorilor de iarnă, într-un oraş vechi şi fermecător din Transilvania, Sebastian şi Aprilia încep o frumoasă poveste de dragoste.  Doar că nu e atât de simplu cum pare. Aflată în aria de influenţă a trei bărbaţi cu personalităţi puternice, Aprilia este nevoită să găsească echilibrul între viaţa de adult şi alegerile unei inimi de copilă.  E vremea Crăciunului şi viata îi rezervă acestei tinere frumoase şi talentate doar cadourile pe care este suficient de puternică să le primească. Dragostea învinge întotdeauna, sau nu?

Scenariul filmului este semnat de Cristina Iacob şi Dan Chiriac. Poveste de dragoste a avut parte de o echipă de excepţie. Imaginea îi aparţine lui Viorel Sergovici, scenografia este semnată de Călin Papură, iar costumele de Doina Levintza. Montajul a fost realizat de Ovidiu Văcaru şi Cătălin Cristuţiu, iar muzica originală aparţine HaHaHa Production. Sunet, Dragoş Stanomir, iar mixajul, Cristinel Şirli (Creative Sound). Poveste de dragoste este produs de MediaPro Entertainment şi Zazu Film.

În România, lungmetrajul va fi lansat pe 27 noiembrie 2015, distribuit de Zazu Film.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Renunţi la sex, trăieşti 150 de ani!
Renunţi la sex, trăieşti 150 de ani!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”