Lubrifiantul: 2 ingrediente cu care să-l înlocuiești

Află care sunt cele două ingrediente prietenoase cu vaginul tău în cazul în care lubrifiantul ți s-a terminat și te confrunți cu un vagin uscat.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Lubrifiantul: 2 ingrediente cu care să-l înlocuiești
Lubrifiantul: 2 ingrediente cu care să-l înlocuiești

Să presupunem că tu și partenerul vreți să aveți parte de puțină acțiune în dormitor. Vă dați hainele jos, nu săriți peste preludiu și, deși începi să te simți foarte excitată, situația este puțin uscată ”acolo jos”. Pentru a evita disconfortul care poate apărea dacă vaginul este uscat, cel mai probabil lubrifiantul este soluția. Dar ce faci în situația în care nu îl ai?

Există câteva produse care pot înlocui lubrifiantul însă, nu toate opțiunile DIY sunt potrivite pentru sex. De exemplu, pentru a nu afecta sănătatea vaginului încearcă să eviți:

  • loțiunile- pot conține parfum și parabeni
  • frișca- orice produs care conține zahăr dezechilibrează pH-ul vaginului și produce iritații
  • uleiul de măsline- uleiurile naturale pot afecta calitatea latexului și te poți confrunta cu o sarcină nedorită sau BTS
  • uleiul de bebeluși- reprezintă un risc de apariție pentru candida
  • uleiurile minerale- usucă țesuturile genitale
  • untul- conține caseină
  • vaselina- ești de două ori mai predispusă să dezvolți vaginoza bacteriană

Cel mai bun lubrifiant este cel pe bază de apă sau silicon, care nu conține parfum, coloranți sau alte produse care pot produce iritații. Dacă nu dispui de un lubrifiant, există două ingrediente prietenoase cu vaginul la care să apelezi.

Cu ce să înlocuiești lubrifiantul?

Aloe Vera

Surprinzător, mulți lubrifianți din comerț conțin aloe vera, care este cunoscută pentru hrănirea pielii, în special după arsurile solare. În ciuda texturii sale și a capacităților de hidratare, aloe vera este o alegere ideală pentru sexul vaginal sau anal pentru că nu afectează eficiența prezervativului. Asigură-te că folosește aloe vera 100% pură și că nu ești alergică la acest ingredient.

Uleiul de cocos

Sunt atât de multe motive pentru care iubim uleiul de cocos: are un miros demențial, are proprietăți antibacteriene și antifungice și este ideal pentru sexul anal sau vaginal. Aplică-l pe palme și încălzește-l prin frecarea lor apoi folosește-l ca ingredient de masaj în preludiu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân