Kim Basinger

Cum viata bate filmul si timiditatea excesiva poate invinge pana si cele mai mari emotii pe care le incearca un actor cand primeste un Oscar. Asa am putea descrie o frantura din viata actritei Kim Basinger, care nu este una chiar perfecta, cum vor sa lase
  • Publicat:
Kim Basinger
Kim Basinger

Niciodata sa nu ne grabim sa punem etichete unui copil din cale afara de sfios despre capacitatile sale de a interactiona. In copilarie, Kim Basinger era mai mult decat timida si introvertita, nu era in stare sa citeasca cu voce tare in fata colegilor si nu avea curaj sa raspunda la intrebarile invatatoarei. Asta nu a impiedicat-o insa sa-si depaseasca temerile si sa aiba o cariera stralucita si indelungata in cea de-a saptea arta. Sa-i aflam povestea. Kimila Ann Basinger s-a nascut la 8 decembrie 1953, in Athens, Georgia, SUA. Prin vene ii curge sange de indian Cherokee, de german si de suedez. Este al treilea copil din cei cinci ai familiei Basinger. Ambii parinti au fost artisti, tatal performand intr-o trupa de jazz, iar mama sa practica baletul in apa.

Desi era foarte sfioasa, frumusetea meserie mamei a convins-o sa urmeze cursuri de balet, care au durat 7 ani. Intre timp, a capatat mai multa incredere in sine, iar la 16 ani si-a testat farmecul la concursul Miss Athens Junior, pe care l-a castigat o data cu un contract la agentia de modeling Ford. Noua cariera de fotomodel i-a adus mari satisfactii, la 20 de ani castiga 1.000 $ pe zi. Totusi, Zana buna i-a sugerat sa lase catwalk-ul pentru premiul Oscar. A ascultat-o si a urmat cursuri de actorie, invingandu-si ultimele urme de timiditate. Initial a jucat in piese de teatru sub pseudonimul de „Chelsea”. In anii ’76, se muta la Hollywood cu gandul de a-l cuceri. Uneori, e de ajuns doar sa-ti doresti ceva pentru a se implini. Trenul ei catre succes l-a constituit „Charlie’s Angels” (1976). A fost si Bond girl in „Never Say Never Again”. Rolul care a consacrat-o a fost cel din Batman (1989). Pentru rolul din „I Dreamed of Africa” a primit un salariu de 5 milioane de dolari. In 1997, a castigat un Oscar pentru filmul „L.A. Confidential”. In 1993, s-a casatorit cu actorul Alec Baldwin, iar in 1995 s-a nascut fiica lor Ireland Eliesse. Ea a mai fost casatorita cu make-up artistul Ron Snyder timp de 8 ani.

Dragoste cu nabadai
Multe relatii in care aparent nu exista motive care sa rupa celebrul juramant – „Pana cand moartea ne va desparti” sfarsesc foarte prost. La fel s-a intamplat si cu mariajul dintre Baldwin si Basinger. Pentru ei dragostea a durat 8 ani. Din 2001 s-au separat. Dupa divortul furtunos, a urmat inca un urgan de procese pentru custodia fetei. Basinger a declarat ca incearca sa-si protejeze fiica de gura presei. Intr-un exces de furie, fostul sot i-a vorbit fiicei sale urat, spunandu-i ca este „needucata” si ca este o „purcica proasta”. Anul trecut, Kim isi ruga fostul sot sa nu publice cartea pe care o scrisese avand ca subiect divortul lor si procesele pentru custodia fiicei. Ea invoca violarea intimitatii, el insa sustinea ca oamenii au nevoie de o astfel de carte ce se doreste a fi un ghid pentru toti cei care divorteaza. Acum Ireland este in custodia ei.

Alt star la dieta…
Mereu Kim Basinger a fost cotata ca una dintre cele mai atragatoare actrite. Si mereu a afisat un trup armonios. De curand, insa, a slabit cateva kilograme bune. Motivul? Vrea sa fie in forma maxima pentru urmatorul sau film. „While She was Out” care va fi lansat in 2008. Ea a apelat la serviciile unei antrenoare celebre Kathy Kaehler. Iata meniul dintr-o zi.

Mic dejun: 2 oua fierte, o felie de paine integrala si un bol mic cu felii de capsuni
Gustare: o mana de migdale
Pranz: sote de napi cu ulei de masline si usturoi cu tofu sau peste
Gustare: o felie de paine integrala cu unt de arahide
Cina: sashimi cu legume fierte in aburi
Bauturi: apa, ceai verde si ocazional un pahar cu vin

Actrita adora mancarea proaspata, neprocesata, naturala. In timpul zilelor cu antrenamente sportive, Kim consuma intre 1.500 si 2.000 de calorii pe zi.

Sport de 6 ori pe saptamana…
Intr-o saptamana, Kim facea 6 sedinte lungi de sport. Exercitiile cardio erau alternate cu cele de forta. Pentru a-i usura munca, in fiecare saptamana, antrenoarea a conceput si antrenamente mai usoare, pentru a ajuta muschii sa se recupereze dupa efort. Programul actritei a inclus si aparatul de fitness Gravity Training System. Insa acest program intensiv, care te ajuta sa ai un trup sculptat intr-un timp relativ scurt, nu este recomandat sa se intinda pe mai mult de cateva luni.

Prietena animalelor
Kim iubeste foarte mult necuvantatoarele. Este o sustinatoare infocata a actiunilor pentru protectia animalelor, fiind si membru PETA. Tot din respect pentru ele este si vegetariana. In plus, animalele se dovedesc mereu a fi prieteni mult mai devotati decat oamenii. Apropo de relatii, Kim spune ca poate tolera orice la un barbat in afara de vanitatea extrema. „Pot trece peste multe, insa nu pot sta alaturi de cineva care e indragostit de propria persoana. Acesti barbati au tendinta de a maltrata femeile.” Dupa ce a divortat a declarat: „Sa fiu sincera imi place sa fiu singura. O am pe fiica mea si avem mica noastra lume”, a declarat ea pentru revista germana „Neue Revue”.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
E mai mult decat un telefon
E mai mult decat un telefon
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”