Karlovy Vary

Daca ti-ai propus sa-ti refaci sanatatea si in acelasi timp sa te bucuri de un voiaj de neuitat, statiunea balneoclimaterica Karlovy Vary este destinatia perfecta, imbinand cum nu se poate mai bine utilul cu placutul – mai exact sedintele de tratame
  • Publicat:
Karlovy Vary
Karlovy Vary

Faimos pentru izvoarele sale termale, pentru sticla Moser, pentru gustosii biscuiti produsi aici si pentru bitterul Becher, orasul Karlovy Vary (cunoscut in afara granitelor Cehiei si sub numele de Carlsbad) se afla la 120 de kilometri vest de Praga, intr-o superba vale impadurita, si este strabatut de raurile Ohre si Tepla. Inca din anul 1350, cele paisprezece izvoare termale de aici au devenit renumite ca surse naturale de sanatate, ajutand la vindecarea unor afectiuni ale tractului digestiv, diabetului si obezitatii, ca si la tratarea unor probleme survenite la nivelul coloanei vertebrale, al aparatului locomotor si al articulatiilor. Freud, Wagner, Tolstoi, Schiller, Beethoven, Goethe sau Chopin au fost la vremea lor oaspeti ai acestei statiuni. Astazi, anual, la Karlovy Vary se organizeaza un faimos festival international de film.

14 izvoare fermecate
Apa Izvorului Fierbinte are o temperatura de 73 de grade Celsius si este recomandata pentru bai termale si tratamente ale afectiunilor inimii. Izvorul lui Charles IV a fost botezat astfel pentru ca aici isi trata afectiunile membrelor insusi regele ceh (1316-1378) care a purtat acest nume. Izvorul Castelului Intunecat are temperatura de 61,4 grade C si este apreciat pentru multitudinea mineralelor pe care le contine apa sa. La Izvorul Castelului de Sus se trateaza cei care sufera de afectiuni fizice, apa fiind recomandata si pentru cure de baut. O alta „cismea” este Izvorul din Targ care, pe langa calitatile binefacatoare ale apei sale, este considerat un monument reprezentativ al orasului. Apa minerala fierbinte (63,7 grade Celsius) din Izvorul Printului Vaclav I se foloseste mai ales pentru bai, iar apele din Izvorul Morii, Izvorul Nimfelor, Izvorul Livezii, Izvorul Serpilor, Izvorul Libuse, Izvorul de pe Faleza, Izvorul Libertatii si Izvorul Stefanka dau rezultate excelente daca sunt baute.

Info Cehia
Suprafata:
79.000 km2
Populatia: 11 milioane de locuitori
Capitala: Praga
Statiuni balneoclimaterice: peste 50
Moneda oficiala: coroana
CZK – 0,1257 lei

INFO travel
Hotel Spa Central ****,
Karlovy Vary
Durata: 3 nopti de cazare, demipensiune, tratament SPA, sauna, piscina
Pretul: 247-275 euro/persoana
Pretul unui bilet de avion dus-intors Bucuresti-Praga: 197 de euro (fara taxe de aeroport)

de vizitat…
Turnul Castelului, Casa Memoriala Becher, Colonadele Mill, Park, Castelului, Centrala, Izvorul Fierbinte.

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
13 ritualuri ca sa atragi norocul in 2006
13 ritualuri ca sa atragi norocul in 2006
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân