Medicamente în sarcină – ce pastile ar trebui să evite gravidele

  • Publicat:
  • Actualizat:
Medicamente în sarcină - ce pastile ar trebui să evite gravidele

Medicamente în sarcină de evitat – printre acestea se numără analgezicele pentru durere, medicamentele pentru răceală sau acnee. Există multe medicamente în farmacii care pot fi un pericol atunci când sunt luate în timpul sarcinii. Printre acestea, se numără banalele analgezice pentru durere, medicamente pentru răceală, acnee sau cele care ne apără de diferite infecţii. 

Deşi cea mai bună opţiune este să consulţi medicul înainte de a lua orice fel de pastile, cu atât mai mult în timpul sarcinii, nu vei avea timp să dai fuga la cabinet ori de câte ori ai o migrenă.

Iată, deci, câteva medicamente generale de care să te fereşti atunci când eşti însărcinată, potrivit essentialbaby.com.

Medicamente în sarcină de evitat!

  • Tabletele cu aspirină sau ibuprofen

Acestea ar trebui evitate! Specialiştii recomandă înlocuirea acestor pastile cu unele care conţin codeină, deoarece sunt mai sigure. De asemenea, există medicamente împotriva durerii care se găsesc sub formă de gel, dar care, de asemenea, conţin ibuprofen şi nu sunt recomandate, sub nici o formă, femeilor însărcinate!

  • Medicamentele pentru gripă şi răceală

Deşi par inofensive din punctul de vedere al reacţilor adverse, nu toate pastilele pentru răceală sunt sigure. Alternativele recomandate în timpul sarcinii sunt spray-urile nazale sau medicamentele solubile care conţin Paracetamol.

  • Medicamentele care alină senzaţiile de greaţă din primele luni ale sarcinii

Înainte de a lua orice fel de pastile pentru a calma senzaţia de ameţeală şi greaţă, este important să discuţi cu medicul tău pentru a afla ce medicamente ţi se potrivesc. În ciuda faptului că pastilele pe bază de ghimbir şi Vitamina B6 sunt considerate sigure în acest sens, este mai bine să fii precaută, deoarece simptomele sarcinii şi efectele acestor medicamente diferă în funcţie de organismul fiecărei femei.

  • Tratamentele pentru ten şi anti-acnee

Majoritatea cremelor anti-acnee sunt sigure chiar şi luate în timpul sarcinii. Totuşi, tratamentele care conţin Vitamina A ar trebui evitate, deoarece pot afecta dezvoltarea fătului.

  • Antibioticele

Anumite tipuri de antibiotice, cum ar fi cele care conţin clorhidrat de tetraciclină trebuie evitate, mai ales în primul trimestru de sarcină, deoarece nu produc simptome adverse vizibile dar pot fi nocive bebeluşului!

  • Antidepresivele

Unele antidepresive pot fi dăunătoare în timpul sarcinii, atât pentru făt cât şi pentru viitoarea mamă. Specialiştii afirmă, în mod specific, că cele mai nocive medicamente de acest fel sunt pastilele care conţin paroxetină şi care pot să afecteze fătul atunci când sunt luate în primul trimestru.

La fel ca în cazul oricărui alt tratament, este important să consulţi medicul în momentul când afli că eşti însărcinată pentru a-ţi recomanda un tratament potrivit, care să nu interfereze cu sarcina (este valabil şi în cazul femeilor care suferă de astm sau alte boli cronice)!

Sursa: essentialbaby.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”