6 lucruri vitale pentru bebelusul tau

Bebelusul are nevoie de fier din belsug care il face rezistent la bacterii.
6 lucruri vitale pentru bebelusul tau
no title

In prima parte a copilariei, alimentatia nu contribuie doar la cresterea in greutate sau in inaltime, ci si la dezvoltarea intelectuala sau psihica. Nu uitati ca, pana la 2 ani, creierul creste in proportie de 80%, asa ca produsele alimentare inalt nutritive au o importanta vitala.

1. Laptele matern e cea mai buna hrana pentru bebelusul tau. Acesta con­tri­buie la formarea unei flore intestinale bogate in Bifidus care il apara de infectii. Acest lapte este util inclusiv pentru bebelusii care au ajuns la 4-6 luni, cand incepe diver­si­fi­ca­rea alimentatiei si cand flora in­tes­tinala poate fi usor pertur­ba­ta.

Daca insa mama nu are lapte suficient, e important sa alea­ga formule speciale cu pro­bio­tice Bifidus, asemanatoare celor din laptele matern. Laptele de vaca la aceasta varsta nu se asimileaza corect si poate duce la malnutritie. De asemenea, acesta contine prea multe proteine care solicita grav ficatul si rinichii.

2. Mai putine proteine.Odata cu diversificarea ali­mentatiei, ai grija ca micu­tul sa primeasca nu mai mult de 40-50 g de peste, pui, vita sau ou, o singura data pe zi. Surplusul de proteine este la fel de daunator ca si deficitul.

3. Bebelusul are nevoie de fier din belsug care il face rezistent la bacterii. Acesta se ia din galbenus, fi­cat, carne rosie sau formulele speciale de lapte Nestlé care au de 4-5 ori mai mult fier decat laptele de vaca.

4. Pana la un an, rinichii copilului nu sunt pre­ga­titi pentru sare. Asa ca, daca ii oferi lapte de vaca cu un con­tinut ridicat de sare, ii supra­soliciti aceste organe vitale. 

5. Pentru dezvoltarea nor­ma­la a creierului este esen­tial ca alimentatia sa fie bogata in acizi grasi.

6. Micutul are nevoie de mai mult calciu/zi decat un adult si de o cantitate adecvata de vitamina D, pe care si le poate lua dintr-o Formula de Lapte/ Lapte de crestere.

Probioticele Bifidus BL sunt culturi natural-active, care exista si in flora intestinala a sugarilor alaptati si care, odata inghitite in cantitati suficiente, au o influenta pozitiva asupra sanatatii bebelusului.

De aceea, pentru a-i asigura bebelusului o flora intestinala sanatoasa, este recomandat sa fie hranit cu alimente sau formule de lapte suplimentate cu probiotice Bifidus BL, care si-au dovedit beneficiile in numeroase studii clinice.


 

 
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată