Cacao pura ecologica din Venezuela, baton natural de vanilie, zahar pur. Iata reteta unei ciocolate naturale. Pentru fiecare trufa lucreaza cel putin 10 oameni. Rezultatul? Cea mai scumpa ciocolata din lume dupa care se da in vant toata lumea buna a Hollywoodului. O singura trufa costa peste 50 de dolari…
Fritz Knipschildt este arhitectul care a creat cea mai scumpa ciocolata din lume. El a importat stiinta daneza si si-a deschis in SUA, acum 10 ani, Knipschildt Chocolatier. Toata ciocolata e handmade, din ingrediente 100% naturale, deci fara conservanti sau coloranti.
Pentru una dintre specialitati, Madeleine, comenzile vin din toata lumea si in special seicii arabi o adora. Iar preturile sunt pe masura. O singura trufa de ciocolata costa 250 $, iar jumatate de kilogram din fabuloasa specialitate ajunge la 2.600 $.
Credeti ca renumitul creator de ciocolata nu are o lista lunga de clienti? Dimpotriva. Ca sa aveti astfel de specialitati exorbitante pentru Sarbatori trebuie sa faceti programare din vara.
Nicky Hilton si surioara Paris dau comanda din luna iunie ca sa le fie servite astfel de delicatese la traditionala masa de Craciun.
Apropo, fiecare trufa de ciocolata are o serie unica pe ea, asa cum spre exemplu exista pe bijuterii. Cele doua mostenitoare cred ca orice efort merita pentru delicatele lor papile gustative.
Rihanna se declara si ea dependenta de ciocolata, iar specialitatea aleasa de ea se numeste Noka. Are 75% cacao pura din Venezuela si vanilie naturala. Jumatate de kilogram costa 854 $ si se produce tot in SUA.
Beyoncé prefera insa specialitatile europene.
Foto: HEPTA, REUTERS, SHUTTERSTOCK