Ciocolata cu miros de bani

Cacao pura ecologica din Venezuela, baton natural de vanilie, zahar pur. Iata reteta unei ciocolate naturale. Pentru fiecare trufa lucreaza cel putin 10 oameni.
04.01.2010
Ciocolata cu miros de bani
no title

Cacao pura ecologica din Venezuela, baton natural de vanilie, zahar pur. Iata reteta unei ciocolate naturale. Pentru fiecare trufa lucreaza cel putin 10 oameni. Rezultatul? Cea mai scumpa ciocolata din lume dupa care se da in vant toata lumea buna a Hollywoodului. O singura trufa costa peste 50 de dolari…

Fritz Knipschildt este arhi­tectul care a creat cea mai scumpa ciocolata din lu­me. El a im­portat stiinta da­ne­za si si-a deschis in SUA, acum 10 ani, Knipschildt Choco­la­tier. Toata ciocolata e handmade, din ingrediente 100% na­tu­ra­le, deci fara conservanti sau co­loranti.

Pentru una dintre specialitati, Madeleine, comen­zile vin din toata lumea si in spe­cial seicii arabi o adora. Iar preturile sunt pe masura. O singura trufa de ciocolata cos­ta 250 $, iar jumatate de kilo­gram din fabuloasa spe­cia­li­tate ajunge la 2.600 $.

Cre­deti ca renumitul creator de ciocolata nu are o lista lunga de clienti? Dimpotriva. Ca sa aveti astfel de specialitati ex­or­bitante pentru Sarbatori tre­buie sa faceti programare din vara.

Nicky Hilton si surioara Paris dau comanda din luna iunie ca sa le fie servite astfel de delicatese la traditionala masa de Craciun.

Apropo, fiecare trufa de ciocolata are o serie unica pe ea, asa cum spre exemplu exista pe bijuterii. Cele doua mostenitoare cred ca orice efort merita pentru delicatele lor pa­pile gustative.

Rihanna se de­clara si ea dependenta de cioco­lata, iar specialitatea alea­sa de ea se numeste Noka. Are 75% cacao pura din Vene­zue­la si va­nilie naturala. Jumatate de kilo­gram costa 854 $ si se pro­duce tot in SUA.

Beyoncé prefera insa specialitatile euro­pene.


Foto: HEPTA, REUTERS, SHUTTERSTOCK

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza
Andreea Groza

Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat.
Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm ... citește mai mult

Recomandare video
Conf. dr. Marcian Manu, SANADOR: cancer de prostată sau adenom?