Cea mai buna ciocolata pentru un rasfat in doi

Legendara combinatie dintre ciocolata si dragostea pasionala vine tocmai din cultura azteca. Aceste preparat din cacao avea un statut slavit, fiind rezervat capetelor incoronate si evenimentelor sacre...
  • Publicat:
Cea mai buna ciocolata pentru un rasfat in doi
Cea mai buna ciocolata pentru un rasfat in doi

Legendara combinatie dintre ciocolata si dragostea pasionala vine tocmai din cultura azteca. Aceste preparat din cacao avea un statut slavit, fiind rezervat capetelor incoronate si evenimentelor sacre.

Ciocolata pe care o mancam noi astazi este mult diluata in comparatie cu elixirurile folosite de Casanova si Madame du Barry. Diferenta dintre ciocolata de acum cateva sute de ani si cea cu care ne delectam noi este data in primul rand de zaharul si grasimile ce i-au fost adaugate.

Pana in anii 1800, culturile azteca si maya consumau ciocolata ca o bautura fierbinte, amestecata cu apa si alte condimente.

Potiune exclusivista
Cand ciocolata a fost adusa in Europa in anii 1500, ea si-a pastrat caracterul exclusivist, fiind o adevarata delicatesa de care se putea bucura numai familia regala sau familiile foarte instarite. Fiind insa prea amara pentru gusturile Europenilor, ciocolatei i s-a adaugat pentru prima data zahar.

Potrivit legendelor, ciocolata este si o puternica potiune de dragoste. Exista multe exemple de personalitati ale istoriei care au considerat ciocolata un afrodisiac si au folosit-o pentru a creste apetitul si satisfactia sexuala.

Asadar, daca ai planuri pentru o seara pasionala alaturi de partenerul tau, ofera-i o portie de ciocolata, indiferent sub ce forma. Noi te ajutam sa faci cea mai buna alegere pentru a va simti si a obtine aceleasi efecte ca ale ciocolatei de acum cateva sute de ani.

Satisface gusturile partenerului
Cand selectezi ciocolata, alege arome deosebite, care arata ca ti-ai dat interesul. Si totusi, daca iubitului tau nu ii plac produsele alimentare exotice, probabil ca nici ciocolata nu ar trebuie sa fie prea extravaganta.

Daca ii plac mancarurile simple, atunci o combinatie de ciocolata cu caramel este o alegere tocmai buna. Dar daca partenerului tau este un aventurier dispus sa incerce cele mai recente tendinte in mancare, atunci combinatii de arome salbatice precum zmeura si piper roz pot fi exact ceea ce l-a incanta.

Sa-ti reflecte personalitatea
Daca nu stii exact ce ii place iubitului tau in materie de gastronomie, alege ciocolata care iti place tie si fii pregatita sa il farmeci o mica poveste prin care sa-ti motivezi preferinta.

Daca esti un fan al ciocolatei cu lapte, inseamna ca iti plac traditiile si atunci ar trebui sa alegi combinatii familiare. Daca preferi insa ciocolata neagra, cel mai probabil esti o misterioasa si iti place sa lasi oamenii sa te intuiasca.

Prospetime inainte de toate
Indiferent ce alegi, unul dintre cele mai importante lucruri cand cumperi ciocolata este sa tii cont de prospetime. Nu intra intr-un magazin si alege imediat ceva de pe raft. Nu poti sti de cand sta acolo.

Ambalajul s-ar putea sa te atraga, dar tu te vei delecta cu ceea ce e inauntrul lui. Cere deci intotdeauna cele mai proaspete si mai bune produse.

Calitate, nu cantitate
Concentreaza-te pe calitate si prezentare, nu pe cantitate. Doua bucati de ciocolata extraordinara impachetata intr-un mod aparte fac o declaratie mult mai puternica despre tine decat 10 cutii cu ciocolata banala.

Creioane de ciocolata

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Pro si contra preparate din vanat
Pro si contra preparate din vanat
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”